ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ροσέλ: "Αν δεν νικήσει η πολιτική, η Χρυσή Μπάλα στον Μέσι"

Ροσέλ: "Αν δεν νικήσει η πολιτική, η Χρυσή Μπάλα στον Μέσι"

Ο Σάντρο Ροσέλ τόνισε πως ο Μέσι θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα εάν αγνοηθεί η πίεση των μίντια ενώ για τον ίδιο δεν υπάρχει μέσα στην πρώτη εξάδα των κορυφαίων ο... Κριστιάνο Ρονάλντο! Καταλανική οργή για την αλλαγή στην ψηφοφορία από τη FIFA.

"Εάν στο τέλος δεν νικήσει η πολιτική, η Χρυσή Μπάλα θα πρέπει να πάει στον Λιονέλ Μέσι", τόνισε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα στο περιθώριο της βράβευσης του Μέσι με το "χρυσό παπούτσι" για τρίτη φορά στην καριέρα του (ως ο κορυφαίος σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τη σεζόν 2012-13), και συνέχισε:

"Το σημαντικό θα είναι, επαναλαμβάνω, να αγνοήσουμε τις πιέσεις των μίντια και των πολιτικών δυνάμεων του ποδοσφαίρου. Πως θα ψήφιζα εγώ;

Θα έδινα την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση στον Λιονέλ Μέσι. Τέταρτος ο Τσάβι και πέμπτος ο Ινιέστα. Έκτος ο Ρονάλντο; Όχι, στην έκτη θέση θα έβαζα τον Μπουσκέτς".

Παράταση στην ψηφοφορία, αντίδραση από... Καταλωνία

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση των Καταλανών έχει προκαλέσει η απόφαση της FIFA να δώσει παράταση στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή της Χρυσής Μπάλας μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία, η αιτία είναι ο χαμηλός αριθμός των ψήφων που υπήρχαν μέχρι την περασμένη Παρασκευή όπου και έληξε η ψηφοφορία, ενώ πλέον μπορεί κάποιος ακόμα και να αλλάξει την ψήφο του σε σχέση με αυτό που είχε δηλώσει προηγουμένως!

Ο λόγος φυσικά που αντιδρούν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα έχει να κάνει με το γεγονός πως μετά την αλλαγή στην ψηφοφορία εμφανίζεται ευνοημένος ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε χατ-τρικ κόντρα στη Σουηδία και έφτασε τα 66 γκολ μέσα στο 2013, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ καριέρας σε μία σεζόν.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ