ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ρέκορντμαν Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα

Barcelona coach Ernesto Valverde sits on the bench during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Barcelona and Chelsea at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, March 14, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Βαλβέρδε (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει στη Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Δείτε τα τρομερά επιτεύγματα του 'Txingurri' όσο καιρό βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των "μπλαουγκράνα".

Την Κυριακή (7/4, 21.45) η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Λεγκανές για την 31η αγωνιστική της Primera Division. Πρόκειται για την 50ή αναμέτρηση του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία των "μπλαουγκράνα". Ο 'Txingurri' διατηρεί τη Μπάρτσα στην 1η θέση του πρωταθλήματος, την έχει οδηγήσει στον τελικό του Κυπέλλου και είναι μια... ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League μετά το 4-1 κόντρα στη Ρόμα.

Με όσα έχει πετύχει έως σήμερα, γράφει τη δική του ιστορία στην ομάδα της Βαρκελώνης:

- Αν κατακτήσει το τρεμπλ, θα γίνει ο τρίτος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που θα το έχει καταφέρει. Το είχε πετύχει τη σεζόν 2008-2009 ο Πεπ Γκουαρδιόλα και το 2014-205 ο Λουίς Ενρίκε.

- Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, ωστόσο, έχει γράψει ιστορία, καθώς έχει καταγράψει τις λιγότερες ήττες στα πρώτα 50 ματς, σε σχέση με τους προκατόχους του. Εφέτος οι "μπλαουγκράνα" έχουν ηττηθεί στα δύο πρώτα τους παιχνίδια, από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σούπερ Καπ, αλλά και από την Εσπανιόλ στα προημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι. Τρεις ήττες δηλαδή, ενώ οι Λουίς Ενρίκε, Τάτα Μαρτίνο, Γκουαρδιόλα και Ελένιο Ερέρα που ακολουθούν, είχαν μετρήσει πέντε στο σύνολο.

- Ο Βαλβέρδε δεν έχει χάσει ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο Champions League. Έχει 35 νίκες και 11 ισοπαλίες. Κανείς άλλος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα δεν έχει σημειώσει ανάλογο στατιστικό επίτευγμα.

- Έχει πετύχει το δεύτερο καλύτερο αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα, 29 στο σύνολο, από τις 20 Αυγούστου έως τις 14 Ιανουαρίου.

- Χρειάζεται να μη χάσει σε ένα ακόμη παιχνίδι πρωταθλήματος, ώστε να φτάσει το αήττητο 38 διαδοχικών αγώνων, επίτευγμα το οποίο είχε σημειώσει τις σεζόν 1978-1979 και 1979-1980 η Ρεάλ Σοθιεδάδ. Η Μπαρτσελόνα θα φτάσει τα 38 παιχνίδια αήττητη, αν επικρατήσει ή αναδειχθεί έστω ισόπαλη με τη Λεγκανές, συμπεριλαμβάνοντας και τα επτά τελευταία περσινά παιχνίδια στην Primera Division.

- Και τέλος, επί Βαλβέρδε η ομάδα της Βαρκελώνης έχει επιδείξει την καλύτερη αμυντική συμπεριφορά στα πρώτα 50 ματς των εκάστοτε προπονητών της. Με τον 'Txingurri' έχει δεχτεί 25, ενώ σε 30 ματς δεν έχει παραβιαστεί η εστία. Επί Λουίς Ενρίκε είχε παθητικό 31 τερμάτων, επί Γιόχαν Κρόιφ 36 και με Τάτα Μαρτίνο 37!

(AP Photo/Manu Fernandez)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ