ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ραϊόλα για Ντε Λιχτ - Μπάρτσα: "Του συμπεριφέρθηκαν σαν τυράκι"

Sport Director Adriano Galliani of AC Milan, left, and Ibrahimovic's agent Mino Raiola, center, leave the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Adriano Galliani, Chief Executive Officer of AC Milan soccer club met Barcelona FC President Sandro Rosell today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez)
Sport Director Adriano Galliani of AC Milan, left, and Ibrahimovic's agent Mino Raiola, center, leave the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, Aug. 26, 2010. Adriano Galliani, Chief Executive Officer of AC Milan soccer club met Barcelona FC President Sandro Rosell today at noon to negotiate the acquisition of the Swedish striker Zlatan Ibrahimovic. (AP Photo/Manu Fernandez) ASSOCIATED PRESS

Ο Μίνο Ραϊόλα σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει αποκάλυψε το παρασκήνιο του ναυαγίου της απόκτησης του Ματάις Ντε Λιχτ από την Μπαρτσελόνα και πώς ο Ολλανδός κατέληξε στην Γιουβέντους.

Ο Ματάις Ντε Λιχτ άφησε τον Άγιαξ και επέλεξε να συνεχίσει στην Γιουβέντους η οποία του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 12.000.000 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο, ο ταλαντούχος αμυντικός δεν νοιάζεται για το χρήμα όπως είπε ο σούπερ ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα.

Ο Ιταλός μάνατζερ με ρίζες από την Ολλανδία δεν μιλάει συχνά. Παραχώρησε, όμως, συνέντευξη στο Voetbal International κι εκεί ήταν λάβρος κατά της Μπαρτσελόνα όταν ρωτήθηκε για το παρασκήνιο πίσω από τη αποτυχία των Καταλανών να πάρουν εκείνοι τον Ντε Λιχτ αντί για την Γιούβε.

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης...

Ο Ραϊόλα, λοιπόν, με ατάκα που θα συζητηθεί είπε πως η Μπάρτσα συμπεριφέρθηκε στον πελάτη του σαν να ήταν ένα κομμάτι... τυρί: " Η Μπάρτσα πίστεψε πως επειδή πήρε τον Ντε Γιονγκ θα έπαιρνε και τον Ντε Λιχτ. Του συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν ένα κομμάτι τυρί όπως συνηθίζουμε να λέμε εμείς (εννοώντας πως ο Ντε Γιονγκ ήταν η φάκα στην υπόθεση). Οι λόγοι που ήθελαν τον Ντε Λιχτ ήταν λανθασμένοι. Πίστευαν μήπως ότι ένας παίκτης όπως ο Πικέ θα έκανε χώρο; Στην Ολλανδία νομίζουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι ολλανδική ομάδα και όχι ξένη. Αντιμετώπισαν τη μεταγραφή του Ντε Λιχτ στην Γιουβέντους ως ιεροσυλία, νόμιζαν πως έπρεπε να πάει εκεί".

Όσον αφορά στην κατάληξη της υπόθεσης με την μετακόμιση του Ντε Λιχτ από το Άμστερνταμ στο Τορίνο, ο Ραϊόλα υπογράμμισε: " Ο Ντε Λιχτ δεν νοιάζεται για τα χρήματα. Θέλει μόνο να παίζει. Η Γιουβέντους τον ήθελε ένα χρόνο πριν γίνει η μεταγραφή. Ο Ντε Λιχτ μου είχε πει 'Μίνο, θέλω να πάω στο Χάρβαρντ της άμυνας'. Έτσι, λοιπόν, επιλέξαμε την Γιουβέντους".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ