ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

RAC1: "Εντός της Τρίτης ανακοινώνεται το διαζύγιο Μπαρτσελόνα - Βαλβέρδε"

Barcelona coach Ernesto Valverde takes his seat prior to a Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday April 6, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona coach Ernesto Valverde takes his seat prior to a Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday April 6, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Σύμφωνα με καταλανικό ραδιόφωνο η Μπαρτσελόνα θ' ανακοινώσει εντός της Τρίτης (28/5) την απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με βοηθό Τιερί Ανρί το επικρατέστερο σενάριο για τη διάδοχη κατάσταση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα και σύμφωνα με τα καταλανικά ΜΜΕ είναι θέμα ωρών η απομάκρυνση του "τσινγκούρι" από την τεχνική ηγεσία των μπλαουγκράνα.

Όπως αποκάλυψε ο καταλανικός ραδιοφωνικός σταθμός, RAC1, κι επιβεβαίωσε κι ο "Τσιρινγκίτο" (τηλεοπτικό πρόγραμμα), εντός της Τρίτης (28/5) η ομάδα της Βαρκελώνης θ' ανακοινώσει την απομάκρυνση του 55χρονου προπονητή της τα τελευταία δύο χρόνια.

Μπορεί ο πρόεδρος της ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, να τόνισε μετά τον χαμένο από τη Βαλένθια τελικό του Copa del Rey ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχίζει, οι αλλεπάλληλες συσκέψεις με μέλη του συμβουλίου τον έπεισαν όμως ότι ενδεδειγμένη λύση είναι το διαζύγιο.

Επικρατέστερος για τη διάδοχη κατάσταση είναι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, όπως αποκάλυψε η Sport. O 45χρονος Καταλανός ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βελγίου έχει ήδη έλθει σε επαφή με τους πρωταθλητές Ισπανίας.

Στο πλευρό του θα επιστρέψει σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα ρεπορτάζ μετά το αποτυχημένο πέρασμα ως πρώτος προπονητής από τον πάγκο της Μονακό ο 41χρονος Γάλλος, Τιερί Ανρί, ο οποίος αγωνίστηκε στην Μπάρτσα για τρία χρόνια (2007-2010).

Ο Βαλβέρδε κατέκτησε στις δύο σεζόν στην Μπαρτσελόνα ισάριθμα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο (2017/18) κι ένα ισπανικό Σουπερκάπ (2018). Τα ναυάγια σε Ρώμη και Λίβερπουλ - την περυσινή και την τρέχουσα σεζόν αντίστοιχα - στο Champions League, αλλά κι ο πρόσφατος τελικός με τις νυχτερίδες οδηγούν στην αποχώρησή του.

Πηγές μέσα από την ομάδα, ωστόσο, τόνισαν στη Mundo Deportivo ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται ν' απομακρυνθεί ο πρώην προπονητής των Εσπανιόλ, Βαλένθια, Ολυμπιακού και Μπιλμπάο εντός της Τρίτης (28/5) ή της Τετάρτης (29/5).

Photo credits: AP Images

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ