ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ψάχνεται για Αλάμπα η Μπαρτσελόνα

Bayern's David Alaba, left, and Leipzig's Diego Demme challenge for the ball during the German Soccer Bundesliga match between FC Bayern Munich and RB Leipzig in Munich, Germany, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's David Alaba, left, and Leipzig's Diego Demme challenge for the ball during the German Soccer Bundesliga match between FC Bayern Munich and RB Leipzig in Munich, Germany, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Σύμφωνα με δημοσίευμα η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωση του Νταβίντ Αλάμπα για την ενίσχυση της αμυντικής της γραμμής την ώρα που ο παίκτης σκέφτεται να φύγει από την Μπάγερν.

Με τη σεζόν να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το προσεχές διάστημα να έχει πολλές δύσκολες αναμετρήσεις, η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται να έχει ξεκινήσει ήδη τις μεταγραφικές αναζητήσεις και τον προγραμματισμό εν όψει καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την "Mundo Deportivo", οι Καταλανοί βρίσκονται σε αναζήτηση αριστερού μπακ, με τον πρώην κόουτς του Ολυμπιακού, να έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός ικανού αμυντικού, κάτι που βρίσκει σύμφωνους και τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες. Παράλληλα, οι εμφανίσεις του Λουκά Ντιν έχουν απογοητεύσει άπαντες, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη εύρεσης ενός ικανού αριστεροπόδαρου αμυντικού.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει πως επικρατέστερος για την θέση αυτή είναι ο Νταβίντ Αλάμπα της Μπάγερν Μονάχου. Στα συν του Αυστριακού το γεγονός πως εκτός από αναπληρωματικός του Τζόρντι Άλμπα, μπορεί να καλύψει με ευκολία όλες τις θέσεις της άμυνας, ενώ μπορεί να δώσει "ανάσες" και στον Σέρχιο Μπουσκέτς στη μεσαία γραμμή.

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα και του Φλορεντίνο Πέρεθ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021, όμως, επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από την Βαυαρία, αναζητώντας μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Κάτι που επιβεβαίωσε, άλλωστε, σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα "Kurier".

"Γνωρίζω πως κάποια μέρα πρέπει να λάβω μία απόφαση. Αισθάνομαι καλά εδώ (σ.σ. Μπάγερν), αλλά φαντάζομαι τον εαυτό μου και κάπου αλλού σε μία νέα πρόκληση. Προς το παρόν, επικεντρώνομαι στους φετινούς στόχους της ομάδας μου. Όμως, επειδή η ποδοσφαιρική ζωή είναι μικρή, ίσως, πρέπει να σκεφτώ το μέλλον μου" ανέφερε.

Μπορεί οι δηλώσεις αυτές να άνοιξαν την "όρεξη" σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, παρ' όλα αυτά το αντίτιμο μιας πιθανής μεταγραφής δεν θα είναι μικρό. Οι δύο σύλλογοι της Ιβηρικής θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον 70.000.000 ευρώ για να κάνουν δικό τους τον 25χρονο Αυστριακό.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ