ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πρώτη φορά στα 117 χρόνια με μόνο ένα Ισπανό η Μπαρτσελόνα

Πρώτη φορά στα 117 χρόνια με μόνο ένα Ισπανό η Μπαρτσελόνα

Για πρώτη φορά στα 117 χρόνια της ιστορίας της και μετά από 4.250 επίσημα ματς, η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε με μόλις έναν Ισπανό στην αρχική της ενδεκάδα.

Πριν από μερικά χρόνια η αρχική της ενδεκάδα αποτελείτο συνήθως από οκτώ Ισπανούς. Ωστόσο, αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει για τους "μπλαουγκράνα" καθώς στη νίκη με 2-1 επί της Λεγκανές, στο "Camp Nou" για την 23η αγωνιστική της La Liga, καταγράφηκε ένα ρεκόρ.

Για πρώτη φορά στην 117χρονη ιστορία της και μετά από 4.250 επίσημα ματς, η αρχική ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα είχε μόλις έναν Ισπανό. Αυτός ήταν ο Σέρτζι Ρομπέρτο.

Αναλυτικά η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν (Γερμανία), Ματιέ (Γαλλία), Ντιν (Γαλλία), Ουμτιτί (Γαλλία), Σέρτζι Ρομπέρτο (Ισπανία), Ράκιτιτς (Κροατία), Ραφίνια (Βραζιλία), Αντρέ Γκόμες (Πορτογαλία), Μέσι (Αργεντινή), Σουάρες (Ουρουγουάη), Νεϊμάρ (Βραζιλία).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ιστορία της ομάδας της Βαρκελώνης. Και για να καταλάβετε πώς έχουν αλλάξει οι... καιροί, ας δούμε την αναμέτρηση της 18ης Δεκέμβρη του 2011, απέναντι στη Σάντος, στο "Nissan Stadium" της Γιοκοχάμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο τότε τεχνικός των "κουλές" και νυν της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, είχε ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα οκτώ (!) Ισπανούς. Αναλυτικά: Βίκτορ Βαλντές (Ισπανία), Πουγιόλ (Ισπανία), Αμπιντάλ (Γαλλία), Ντάνι Άλβες (Βραζιλία), Πικέ (Ισπανία), Φάμπρεγας (Ισπανία), Ινιέστα (Ισπανία), Τσάβι (Ισπανία), Μπουσκέτς (Ισπανία), Τιάγκο Αλκάνταρα (Ισπανία), Μέσι (Αργεντινή)

Πηγή: Mr Chip

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ