ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

"Πράσινο φως" στην Μπαρτσελόνα για έργα 600.000.000 ευρώ στο "Καμπ Νόου"

"Πράσινο φως" στην Μπαρτσελόνα για έργα 600.000.000 ευρώ στο "Καμπ Νόου"

Η Μπαρτσελόνα πήρε την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο για το πρότζεκτ "Espai Barca" που περιλαμβάνει νέο "Καμπ Νόου", νέα γήπεδα στα άλλα αθλήματα και κόστος 600.000.000 ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης για τα πλάνα ανακατασκευής του "Καμπ Νόου", ενός πρότζεκτ με την ονομασία "Espai Barca" που θα κοστίσει 600.000.000 ευρώ.

Οι "μπλαουγκράνα" περίμεναν την άδεια για την υλοποίηση των πλάνων της, τα οποία περιλαμβάνουν μαζική ανοικοδόμηση του χώρου όπου βρίσκεται το γήπεδό τους.

Τα πλάνα θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Μέγαρο και στη συνέχεια αναμένεται να λάβουν και την τελική έγκριση από την καταλανική κυβέρνηση, για να προχωρήσουν τα έργα.

"Είναι ένα πρότζεκτ που θα σηματοδοτήσει το μέλλον του συλλόγου μας, αλλά επίσης αποτελεί και πρότζεκτ για τις γειτονιές και την πόλη της Βαρκελώνης. Είναι μία ισορροπημένη πρόταση, που εντάσσει ό,τι χρειάζεται ο σύλλογος και η πόλη. Μπορούμε να πούμε ότι το 'Καμπ Νόου' θα μετατραπεί από κλειστός χώρος σε ένα ανοιχτό και φιλικό μέρος για το κοινό, με περιοχές πρασίνου", τόνισε ο πρόεδρος της ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

"Πράσινο φως" στην Μπαρτσελόνα για έργα 600.000.000 ευρώ στο "Καμπ Νόου"

Το "Espai Barca" περιλαμβάνει ένα ανακατασκευασμένο "Καμπ Νόου", τα γραφεία του συλλόγου και τον περιβάλλοντα χώρο, νέες εγκαταστάσεις για την Μπαρτσελόνα Β και τα τμήματα του συλλόγου στα άλλα αθλήματα.

Το νέο "Καμπ Νόου" θα περιλαμβάνει και οροφή για μεγαλύτερη κάλυψη στις περίπου 105.000 θέσεις θεατών, περιμετρική διαδρομή για καλύτερη πρόσβαση στα VIP και εστιατόρια, μερικά εκ των οποίων με θέα στον αγωνιστικό χώρο.

"Πράσινο φως" στην Μπαρτσελόνα για έργα 600.000.000 ευρώ στο "Καμπ Νόου"

Το "Μίνι Εστάντι", το γήπεδο της Μπαρτσελόνα Β, θα κατεδαφιστεί και θα δώσει τη θέση του στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", που θα χωράει 12.000 θεατές και θα στεγάζει τα τμήματα μπάσκετ, χάντμπολ, roller hocker και φούτσαλ. Η Μπαρτσελόνα Β θα μετεστεγαστεί στο "Εστάντι Γιόχαν Κρόιφ", οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το "Καμπ Νόου", το οποίο θα έχει χωρητικότητα 6.000 θεατών και θα φιλοξενεί αγώνες Youth League και Champions League γυναικών.

Μία πεζογέφυρα θα ενώνει το "Παλάου Μπλαουγκράνα" με το "Καμπ Νόου" και θα υπάρχει κι ένα τεράστιο κτίριο με τα νέα γραφεία της ομάδας, τα καταστήματα και τα εστιατόρια.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ