ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

"Παλεύει" για Αρντά Τουράν η Γαλατάσαράι

Barcelona's Arda Turan, left, scores his side's 4th goal with a personal hat trick during the Champions League, Group C, soccer match between FC Barcelona and Borussia Moenchengladbach at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday Dec. 6, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona's Arda Turan, left, scores his side's 4th goal with a personal hat trick during the Champions League, Group C, soccer match between FC Barcelona and Borussia Moenchengladbach at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday Dec. 6, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Αρντά Τουράν δυσκολεύεται να βρει θέση στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, βρήκε την "πόρτα" της Ατλέτικο κλειστή, και η Γαλατάσαράι κινείται για τον επαναπατρισμό κι επανένταξη του 30χρονου Τούρκου μέσου στο δυναμικό της.

Από τη Γαλατάσαράι ξεκίνησε. Αρχικά στα τμήματα υποδομών της, ενώ με τη φανέλα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Με την "τσιμπομ" έφτιαξε το... όνομά του.

Έπειτα ακολούθησε το ευρωπαϊκό όνειρο. Πρώτα η Ατλέτικο κι έπειτα η Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος Τούρκος μέσος, Αρντά Τουράν, δυσκολεύεται να βρει θέση στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και η αποχώρησή του από τους "μπλαουγκράνα" κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο μοιάζει πιθανή.

Ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος την έλλειψη χώρου και χρόνου στην ομάδα της Βαρκελώνης, "χτύπησε την πόρτα" της Ατλέτικο. Μόνο που ο πρώην τεχνικός του, Ντιέγκο Σιμεόνε, την έκλεισε θεωρώντας ότι ο κύκλος του στους "κολτσονέρος" έχει κλείσει.

Και η Γαλατάσαράι εκμεταλλεύεται τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για να πετύχει τον επαναπατρισμό και την επανένταξη του 30χρονου Τούρκου μέσου στο δυναμικό της.

"Ο Αρντά είναι Γαλατάσαράι. Αγαπά πολύ την ομάδα. Εάν έρθει στην Τουρκία, η μοναδική επιλογή του είμαστε εμείς. Θέλουμε να αποσυρθεί από τη δράση με τη φανέλα της ομάδας. Προσπαθούμε να κλείσουμε τη μεταγραφή", υποστήριξε ο πρόεδρος της ομάδας της γειτονικής χώρας, Ντουρσούν Οζμπέκ.

Ο Αρντά Τουράν φόρεσε τη φανέλα της Γαλατάσαράι από το 2004 έως το 2011, πανηγυρίζοντας ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο κι ένα Super Cup. Σύμφωνα με την "AS" το κόστος του ενδεχόμενου deal αναμένεται να προσεγγίσει τα 15.000.000 ευρώ.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ