ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Όταν ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε στον Sport24 Radio 103,3

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κίκε Σετιέν φιλοξενήθηκε δυο φορές στο παρελθόν στον Sport24 Radio 103,3. Θυμηθείτε τις δυο συνεντεύξεις του νέου πλέον προπονητή της Μπαρτσελόνα, το εγκώμιο σε Μάρκο Λιβάγια, την αποθέωση στην ατμόσφαιρα του "Γ. Καραϊσκάκης" και την επαφή με τον Ολυμπιακό!

Ο Κίκε Σετιέν είναι ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ο κύβος ερρίφθη στην πολύωρη σύσκεψη της διοίκησης της Μπαρτσελόνα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε πλήρωσε το μάρμαρο για τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο στα ημιτελικά του ισπανικού Σούπερκαπ.

Ο χρόνος θα δείξει εάν αποτέλεσε την αιτία ή την αφορμή για τα ναυάγια σε Ρώμη και Λίβερπουλ και τους οδυνηρούς αποκλεισμούς με επώδυνες ανατροπές για το Champions League. Η ουσία είναι ότι ο 61χρονος από το Σανταντέρ είναι ο διάδοχός του.

Ο Κίκε Σετιέν δεν εγκατέλειψε τις αρχές. Έμεινε πιστός σ' αυτές. Ήταν ορκισμένος να πεθάνει γι' αυτές. Είτε στη γενέτειρά του, στον πάγκο της αγαπημένης του Ράθινγκ. Είτε στην Αλμερία και το Εχίδο στον πάγκο της Πόλι. Είτε στο Λογρόνιο με την τοπική Λογρονιές. Είτε στο Λούγκο με την ομώνυμη τοπική ομάδα. Στα Κανάρια Νησιά με τη Λας Πάλμας. Στη Σεβίλλη και τη βερδιμπλάνκο πλευρά της με την Μπέτις.

Ακόμη κι εκτός Ισπανίας. Όταν πήγε στην Ισημερινή Γουινέα, όταν ανέλαβε την εθνική ομάδα της αφρικανικής χώρας. Ο Κίκε Σετιέν είχε στο νου του την επίθεση πάντα. Πήγε στο Καμπ Νόου ως προπονητής της Μπέτις, νίκησε 4-3, πήρε την κατοχή και το τρίποντο.

Ένα από τα δυο ίσως να γινόταν. Και τα δυο μαζί δύσκολο, στα όρια του απίθανου. Γι' αυτό κι ανάγκασε ένα ολόκληρο γήπεδο να τον χειροκροτά. Φιλοξενήθηκε στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 δυο φορές. Μία ως προπονητής της Λας Πάλμας και μία ως προπονητής της Μπέτις.

Θυμηθείτε τις δυο αναφορές του Σετιέν που διένυσε μια ποδοσφαιρική έρημο για να φθάσει στην δικαίωση της κοσμοθεωρίας του. Όταν έπλεκε το εγκώμιο του Μάρκο Λιβάγια - εάν δεν ήταν αυτός ούτε ο Κροάτης, ούτε ο Σέρχιο Αραούχο θα έπαιρναν ποτέ το δρόμο για την Ελλάδα - κι αποθέωνε την ατμόσφαιρα του "Γ. Καραϊσκάκης" πριν το ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa League της περυσινής σεζόν.

Όταν ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε στον Sport24 Radio 103,3

"Είναι ένας πάρα πολύ καλός επιθετικός, με πολλά θετικά στοιχεία. Έχει πολύ καλά τελειώματα στα τετ α τετ. Αυτό που του λείπει είναι οι σωστές αποφάσεις στο παιχνίδι του και πρέπει να ελέγξει το ταμπεραμέντο του. Είναι νέος σε ηλικία και έχει βαλκανικό ταμπεραμέντο. Στη Λας Πάλμας τον χρησιμοποιούσα μόνο του στην κορυφή, διότι παίζαμε με δύο παίκτες πίσω από τον φορ. Πάντως μπορεί να παίξει και με άλλον επιθετικό δίπλα του. Φυσικά και έχει θέση στην εθνική Κροατίας. Μπορεί να το κάνει και το έχει αποδείξει με το ταλέντο του και τις συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Βελτιώθηκε αρκετά σε εμάς. Είναι ένας παίκτης δεκτικός, δηλαδή μπορείς να του εξηγήσεις τα λάθη του και να τα βελτιώσει. Αυτό που χρειάζεται βελτίωσης είναι η ωριμότητά του, οι αποφάσεις του στο παιχνίδι και το ταμπεραμέντο του. Το τελευταίο είναι αυτό που πρέπει να ελέγξει", είχε υποστηρίξει την πρώτη ημέρα του Ιουλίου του 2017.

Τα ίδια καλά λόγια για τον Κροάτη είχε πει και στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 όταν πλέον ο Λιβάγια είχε καθιερωθεί ως ηγετική φυσιογνωμία της ΑΕΚ. "Θυμάμαι ακριβώς τι σας είχα πει για τον Μάρκο, όταν μιλήσαμε τελευταία φορά ζωντανά. Δεν είχα ποτέ αμφιβολία για την ποιότητά του. Ήξερα ότι μπορούσε να σκοράρει, ότι είναι πάντα έτοιμος στη μεγάλη περιοχή και πως έχει καλή κίνηση χωρίς την μπάλα. Το βασικό του θέμα ήταν η ωριμότητά του, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου να το ξεπεράσει. Πλέον έχει ωριμάσει και πέρσι τα πήγε εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο ότι παλαιότερα τον είχε αγοράσει η Ίντερ, οπότε κάποιος είχε δει κάτι σε αυτόν, κάτι που είδαμε κι εμείς και η ΑΕΚ.

Με τον καιρό όλα πήραν το δρόμο τους. Ο παίκτης ωρίμασε, βρήκε τα πατήματά του, πέρσι έβαλε πολλά γκολ, φέτος θα συνεχίσει να βάζει γκολ, ενώ έχει κληθεί και στην εθνική Κροατίας. Επίσης, ο ισχυρός του χαρακτήρας δεν λειτούργησε καλά στην Ισπανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα πάει ακόμα ψηλότερα".

Πριν το ισόπαλο (0-0) ματς τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League είχε πλέξει το εγκώμιο τόσο των ερυθρολεύκων, όσο και της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι οπαδοί του στο Γ. Καραϊσκάκης.

" Το ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζω καλά την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο γήπεδο του Ολυμπιακού και αυτό θα το πω στους παίκτες μου. Πρέπει να ξεπεράσουν τη ζεστή ατμόσφαιρα που θα φτιάξει ο κόσμος. Κάποιοι παίκτες γνωρίζουν από τέτοιες έδρες, άλλοι όχι. Για να έχουμε ελπίδες να νικήσουμε τον Ολυμπιακό πρέπει οι παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα να το ξεπεράσουν.

Δεν θέλω να μιλήσω για παίκτες ξεχωριστά, διότι πιστεύω ότι η δύναμη κάθε ομάδας είναι το σύνολο. Δεν θα κρύψω ότι υπάρχουν τέσσερις παίκτες που τεχνικά είναι λίγο πιο πάνω από τους υπόλοιπους και τους φοβόμαστε. Πάντως, η ομάδα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Πριν από τον Ολυμπιακό παίζουμε με τη Βαλένθια στις 15 Σεπτέμβρη και πάνω σε αυτό το ματς έχω χτίσει την ιδέα μου για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που μοιάζει στον Ολυμπιακό και έχει μία έδρα εξίσου ζεστή με αυτή του Ολυμπιακού. Πρώτα με απασχολεί αυτό το ματς".

Αποτελεί, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι προτάθηκε σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όταν οι τρεις ελληνικές ομάδες αναζητούσαν προπονητή. Μάλιστα μέσα από τον αέρα του Sport24 Radio 103,3 είχε επιβεβαιώσει την κρούση από τους ερυθρόλευκους:

" Υπήρχε επαφή και το σκέφτηκα αρκετά. Ωστόσο, είχα προτάσεις από την Ισπανία και ήθελα να μείνω στη χώρα μου. Ήθελα να ήμουν ειλικρινής με το σύλλογο και για αυτό δεν μπήκαμε καν σε συζητήσεις"

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ