ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Οι Κινέζοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπογράψουν τον Ινιέστα

Οι Κινέζοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπογράψουν τον Ινιέστα
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Στον "αέρα" φαίνεται πως βρίσκεται η συμφωνία του Αντρές Ινιέστα με ομάδα της Κίνας, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα υπογράψει τον αρχηγό της Μπαρτσελόνα ως ποδοσφαιριστή.

"Μύλος" με την υπόθεση του Αντρές Ινιέστα, αφού με ανακοίνωσή του, η Τσονγκινγκ Ντάνγκνταϊ Λίφαν, η κινεζική ομάδα με την οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει ο Ισπανός, αρνείται ότι θα τον υπογράψει ως ποδοσφαιριστή.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, ο σύλλογος της κινεζικής Super League υποστηρίζει ότι οι αρχές λειτουργία του διέπονται από τις αρχές της "βιώσιμης ανάπτυξης" και ότι "δεν θα πάμε ενάντια στο όραμα της ανάπτυξης του κινεζικού ποδοσφαίρου. Φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην υγιή ανάπτυξη του κινεζικού ποδοσφαίρου".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα αυξηθεί η διάθεση πόρων και ενέργειας στα τμήματα υποδομής και επαναλαμβάνεται πως "ότι πηγαίνει αντίθετα με την πολιτική της κινεζικής ομοσπονδίας και διαταράσσει την ηρεμία της αγοράς, είναι ενάντια και στη δική μας λειτουργία".

Η ανακοίνωση καταλήγει με τις σχέσεις που υπάρχουν ήδη με τον Ινιέστα, αναφέροντας: "Άλλα αθλητικά τμήματα των μεγαλομετόχων του συλλόγου έχουν βαθιά συνεργασία με τον κ. Ινιέστα σε επίπεδο αθλητικού management, αθλητικού marketing και προπόνησης ακαδημιών. Η ευκαιρία είναι ανοιχτή στο μέλλον, ώστε και οι δύο πλευρές να έχουν μεγαλύτερη συνεργασία εις βάθος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Ινιέστα θα ενταχθεί ως παίκτης".

Οι Κινέζοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπογράψουν τον Ινιέστα

Οι δύο πλευρές φέρονται να τα έχουν βρει για τριετές συμβόλαιο που θα αποφέρει συνολικά 81.000.000 ευρώ στον 34χρονο διεθνή, παραχώρηση μόλις του 50% των δικαιωμάτων προβολής του και την αγορά 6.000.000 φιαλών κρασιού από την επιχείρησή του. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, όμως, τίποτα δεν είναι βέβαιο για το μέλλον του Ινιέστα.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ