ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Βαλβέρδε θέλει να σπάσει την κατάρα των εκτός έδρας ματς στην Γρανάδα

Barcelona's head coach Ernesto Valverde leaves after a press conference prior the Group F Champions League soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Monday Sept. 16, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Barcelona's head coach Ernesto Valverde leaves after a press conference prior the Group F Champions League soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Monday Sept. 16, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Μπαρτσελόνα αγνοεί την εκτός έδρας νίκη στη φετινή La Liga και ο Ερνέστο Βαλβέρδε χτύπησε καμπανάκι στους παίκτες του ενόψει της εξόρμησης στην Γρανάδα, τονίζοντας πως από τέτοια ματς κρίνεται ο τίτλος της πρωταθλήτριας.

Η Μπαρτσελόνα μετράει μέχρι στιγμής δύο εντυπωσιακές νίκες στο "Καμπ Νόου" για το πρωτάθλημα με το χορταστικό 5-2 τόσο κόντρα στην Μπέτις (2η αγωνιστική) όσο και απέναντι στην Βαλένθια (4η αγωνιστική), ωστόσο μακριά από την Βαρκελώνη δείχνει να χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της.

Αυτό το αποδεικνύει η ήττα από την Μπιλμπάο στην πρεμιέρα (0-1) και η αποτυχία της να φύγει νικήτρια από την Πάμπλονα κόντρα στη νεοφώτιστη Οσασούνα (2-2), με τους μπλαουγκράνα να μετρούν πλέον μόνο δύο νίκες στα 10 τελευταία επίσημα εκτός έδρας παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις (καμία στα έξι τελευταία) και τον Ερνέστο Βαλβέρδε να εφιστά την προσοχή των παικτών του ενόψει της αποψινής δοκιμασίας στη Γρανάδα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

"Μακριά από την έδρα μας δεν φέρνουμε μέχρι στιγμής καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και αυτός μας κοστίζει. Ελπίζουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και να το κάνουμε γρήγορα. Σε έδρες όπως αυτή της Γρανάδα κρίνονται τα πρωταθλήματα", τόνισε ο "Τσινγκούρι, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής για την ερχόμενη αντίπαλο των πρωταθλητών Ισπανίας:

Barcelona's Lionel Messi plays during the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Tuesday Sept. 17, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Barcelona's Lionel Messi plays during the Champions League Group F soccer match between Borussia Dortmund and FC Barcelona in Dortmund, Germany, Tuesday Sept. 17, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

"Έχουν αρχίσει καλά στο πρωτάθλημα και είναι επικίνδυνοι. Αυτή τη στιγμή έχουν το μομέντουμ προερχόμενοι από τη δεύτερη κατηγορία. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας και από τη στιγμή που δεν έχουμε πάρει τη νίκη στα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια μας, δεν έχουμε τα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες".

Σημειώνεται πως η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της "Μπάρτσα" καθώς έχει επικρατήσει στις 15 από τις 16 τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων ενώ την τελευταία φορά που επισκέφτηκε το "Nuevo Stadio de Los Carmenes" έφυγαν με το θριαμβευτικό 4-1, με την Γρανάδα από την πλευρά της να είναι μέχρι στιγμής η τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 9 γκολ, πίσω μόνο από τις Μπαρτσελόνα και Βιγιαρεάλ.

Σε αυτό το παιχνίδι πάντως η Μπαρτσελόνα θα έχει ένα έξτρα όπλο στη διάθεσή της σε σχέση με τα προηγούμενα τέσσερα στο πρωτάθλημα, με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή μεσοβδόμαδα κόντρα στην Ντόρτμουντ (στο 59' αντί του Φατί), να αναμένεται να έχει την πρώτη του συμμετοχή στη φετινή La Liga έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε από τον Αύγουστο.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαρτσελόνα: Ο Γκριεζμάν συζητούσε μπόνους υπογραφής 14 εκατ. από τον Μάρτιο
Μπαρτσελόνα: Στην εθνική Ισπανίας ο Φάτι, πονοκεφαλιάζει ο Βαλβέρδε
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ