ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σουάρες πάει στο Λονδίνο για να σπάσει επιθετική κατάρα 3 ετών

Barcelona forward Luis Suarez reacts during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Luis Suarez reacts during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Λουίς Σουάρες είναι "καυτός" στο "Καμπ Νόου" στο UCL όμως όταν μπαίνει σε αεροπλάνο... χάνεται και κόντρα στην Τότεναμ θέλει να σταματήσει μία τρομερή κατάρα που τον συνοδεύει.

Έχοντας μαζέψει μόλις δύο βαθμούς από τους 9 συνολικά που διεκδίκησε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της La Liga, η Μπαρτσελόνα θέλει όσο τίποτα άλλο να πάρει τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ για τη 2η αγωνιστική του Champions League για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "16".

Πέρα όμως από το ξεκάθαρα μεγάλο κίνητρο που έχει η "Μπάρσα" για να πάρει τη νίκη στο "Γουέμπλεϊ", υπάρχει ένας παίκτης του Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν θέλει απλά τη νίκη των "μπλαουγκράνα" αλλά που... καίγεται να τη συνδυάσει με δικό του γκολ για να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Φαντάσματα που τον στοιχειώνουν 3 ολόκληρα χρόνια ή αν προτιμάτε για 1.111 ημέρες! Για τον Λουίς Σουάρες ο... πρόλογος, με τον Ουρουγουανό στράικερ να σκοράρει κόντρα στην Ρόμα στο "Ολίμπικο" στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015 και έκτοτε να αγνοείται η τύχη του στα εκτός έδρας παιχνίδια του UCL.

Barcelona forward Luis Suarez, center, reacts during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Luis Suarez, center, reacts during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ούτε ένα γκολ δεν έχει πετύχει ο Σουάρες στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει μακριά από το σπίτι της η Μπαρτσελόνα μετά τις 16 Σεπτεμβρίου του 2015, με τον πλέον ποιοτικό παρτενέρ του Μέσι στην γραμμή κρούσης των "μπλαουγκράνα" να έχει συμμετοχή στα 12 από αυτά και να μένει στον πάγκο μόνο σε ένα: αυτό κόντρα στην Λεβερκούζεν στη Γερμανία.

Το 2015-16 δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι σε ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, Άρσεναλ και Ατλέτικο, τη σεζόν 2016-17 έμεινε άκαπνος κόντρα σε Γκλάντμπαχ, Μάντσεστερ Σίτι, Σέλτικ, Παρί Σεν Ζερμεν και Γιουβέντους ενώ πέρυσι το αρνητικό σερί συνεχίστηκε στα ματς με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Ολυμπιακό, Γιουβέντους, Τσέλσι και Ρόμα!

Η αφλογιστία του αυτή παίρνει μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς πως εντός έδρας ο Σουάρες είναι... on fire, μετρώντας 11 γκολ την τελευταία τριετία, ενώ όλες οι ασίστ του σε αυτό το διάτημα, 6 τον αριθμό, είναι -κατά διαβολική σύμπτωση- εντός έδρας!

Το βράδυ της Τετάρτης, ο 30χρονος άσος θα έχει μία νέα ευκαιρία για να σπάσει την κατάρα και μένει να δούμε αν θα την αρπάξει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ