ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Νέεσκενς έφυγε από την Μπαρτσελόνα για ένα χαρτί υγείας

Ο Νέεσκενς έφυγε από την Μπαρτσελόνα για ένα χαρτί υγείας

Ο Γιόχαν Νέεσκενς υποστηρίζει ότι έφυγε από την Μπαρτσελόνα το 1979 γιατί αρνήθηκε να δώσει χαρτί υγείας στον πρόεδρο των "μπλαουγκράνα", Χοσέ Λουίς Νούνιες.

Στο 1979 ανατρέχει το βιβλίο, Barca Inedit, συγγεγραμμένο από τους ιστορικούς Μανουέλ Τομάς και Φρεντερίκ Πόρτα και αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο της αποχώρησης του Γιόχαν Νέεσκενς από την Μπαρτσελόνα με προορισμό τους New York Kosmos, την ΗΠΑ.

Η απομάκρυνση του διεθνούς - τότε - Ολλανδού δεν ήταν για αγωνιστικούς λόγους. Άλλωστε είχε κατακτήσει το Copa del Rey του 1978 και το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1979. Όλα, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο βιβλίο, έγιναν στο "Εστάδιο Χοσέ Ρίκο Πέρεθ" του Αλικάντε, όταν ο τότε πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", Χοσέ Λουίς Νούνιες, ένιωσε έντονο πόνο στο στομάχι κι αναγκάστηκε να πάει στην τουαλέτα.

Κάποιος έπρεπε να του πάει χαρτί υγείας στην τουαλέτα και ο κλήρος έπεσε στον Γιόχαν Νέεσκενς, ο οποίος αρνήθηκε να το κάνει. Το ισπανικό όνειρο τέλειωσε από εκείνο το βράδυ για τον Νέεσκενς, έφυγε και στη θέση του ήρθε ο Άλαν Σίμονσεν.

Πάντως, ο Νέεσκενς επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα το 2006 ως βοηθός του Φρανκ Ράικαρντ στην τεχνική ηγεσία των "μπλαουγκράνα".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ