ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

"Ο Μπαρτομέου δεν συμπεριφερόταν καλά στον Κρόιφ"

"Ο Μπαρτομέου δεν συμπεριφερόταν καλά στον Κρόιφ"
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο γαμπρός του Γιόχαν Κρόιφ, Τζόρντι Ανχάουμα, άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, και τη διοίκησή του, για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον Ολλανδό.

Ο γαμπρός του Γιόχαν Κρόιφ και δημοσιογράφος της "Marca", Τζόρντι Ανχάουμα, ο οποίος έχει περάσει και από την Μπαρτσελόνα, μίλησε για τη σχέση του εμβληματικού Ολλανδού με τον νυν πρόεδρο του συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου δεν είχε σωστή συμπεριφορά.

"Η νυν διοίκηση άλλαξε τα κριτήρια της Μασία και τη φιλοσοφία ότι οι νεαροί παίκτες αποτελούν τη βάση της πρώτης ομάδας, κάτι που δεν ισχύει πλέον", δήλωσε αρχικά ο Ανχάουμα.

"Ο Μπαρτομέου δεν συμπεριφέρθηκε καλά στον Κρόιφ όταν ζούσε. Θα μπορούσαν να είχαν επωφεληθεί περισσότερο από αυτόν. Πάντα ο Κρόιφ ήταν έτοιμος να βοηθήσει, αλλά όλοι γνωρίζουμε την περίφημη κατάσταση που υπήρχε με τον (σ.σ. τέως πρόεδρο) Σάντρο Ροσέλ και το διοικητικό συμβούλιό του. Υπήρχε ένας τοίχος που δεν ωφελούσε τον σύλλογο και δεν επέτρεπε στον Κρόιφ να βοηθήσει. Ο Κρόιφ και ο Μέσι είναι οι δύο στους οποίους απευθύνονται οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα. Βρίσκονται σε τέτοια θέση λόγω της ποιότητάς τους και του τι έχουν κάνει στο γήπεδο".

Ο Ανχάουμα αναφέρθηκε και στον καιρό που βρισκόταν στο ρόστερ των "μπλαουγκράνα" μαζί με τον κουνιάδο του, Τζόρντι Κρόιφ, υποστηρίζοντας πως όποιος ήθελε να "πλήξει" τον Γιόχαν Κρόιφ, "χτυπούσε" αυτούς τους δύο. "Για τον κουνιάδο μου, το όνομα αποτελούσε πάντοτε βαρίδι. Είχε εξαιρετική ποιότητα και ο Γιόχαν είχε πολλούς εχθρούς στην Μπαρτσελόνα. Ο τρόπος για να φτάσουν σε αυτόν ήταν να επιτεθούν σε εμένα και τον Τζόρντι. Βρισκόμασταν πάντοτε στη γραμμή πυρός, αλλά ο Τζόρντι έδειξε στην Μπαρτσελόνα ότι είχε την ποιότητα να βρίσκεται εδώ, χωρίς αμφιβολία".

Τέλος, επέκρινε τη διοίκηση και για την σιωπηλή απομάκρυνση του Βίκτορ Βαλδές το καλοκαίρι του 2014: "Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που έφυγε ο Βίκτορ Βαλδές, αφού άξιζε μεγαλύτερη αναγνώριση από τη διοίκηση. Ίσως ο σύλλογος δεν συμφωνούσε μαζί του να φύγει, ωστόσο με την προσφορά του άξιζε μεγαλύτερη επιβράβευση".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ