ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Βαλβέρδε, ο πρώτος που απολύεται μετά από 17 χρόνια

Barcelona's head coach Ernesto Valverde gestures, during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's head coach Ernesto Valverde gestures, during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Alaves at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Dec. 21, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε ο πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα που απολύεται μεσούσης της σεζόν μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ το 2003.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα αποτελεί το Ερνέστο Βαλβέρδε ύστερα από 2,5 χρόνια. Οι "μπλαουγκράνα" ανακοίνωσαν το βράδυ της Δευτέρας (13/01) τη λύση της συνεργασίας με τον 55χρονο τεχνικό, ο οποίος χρεώθηκε τη μέτρια πορεία της ομάδας την εφετινή σεζόν. Διάδοχος του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού είναι ο Κίκε Σετιέν, ο οποίος πρόκειται να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα εντός της ημέρας.

Μάλιστα, ο Βαλβέρδε έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής της "Μπάρτσα" που απολύεται τα τελευταία 17 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν ο Λουίς φαν Χάαλ τον Ιανουάριο του 2003. Τότε, οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Τζουάν Γκασπάρ πήραν αυτή την απόφαση, καθώς η ομάδα βρισκόταν 20 βαθμούς πίσω από την -τότε- πρωτοπόρο Σοθιεδάδ και μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Αντίθετα, ο Βαλβέρδε αφήνει την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, στους "16" του Champions League και μέσα στο Copa del Rey. Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά τον Φαν Χάαλ, όλοι οι προπονητές ολοκλήρωσαν τη σεζόν προτού αποτελέσουν παρελθόν (Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γουαρδιόλα, Τάτα Μαρτίνο, Λουίς Ενρίκε). Βέβαια, υπάρχει και η ιδιάζουσα περίπτωση του αδικοχαμένου Τίτο Βιλανόβα που αναγκάστηκε να αποχωρήσει μέσα στη σεζόν εξαιτίας του προβλήματος υγείας.

Photo Credits: AP Photo/Joan Monfort

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Βαλβέρδε, ανακοίνωσε Σετιέν
Μπαρτσελόνα: Οι λεπτομέρειες του deal με Σετιέν
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ