ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Το ραντεβού Μπαρτομέου - Σετιέν κρίνει την επόμενη μέρα στον πάγκο

Soccer coach Quique Setien smiles with FC Barcelona's President Josep Maria Bartomeu, right, while being officially introduced as the club's new coach at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Jan. 14, 2020. Barcelona made a rare coaching change midway through the season, replacing Ernesto Valverde with former Real Betis manager Quique Setien on Monday. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Soccer coach Quique Setien smiles with FC Barcelona's President Josep Maria Bartomeu, right, while being officially introduced as the club's new coach at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Jan. 14, 2020. Barcelona made a rare coaching change midway through the season, replacing Ernesto Valverde with former Real Betis manager Quique Setien on Monday. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP PHOTO/EMILIO MORENATT

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου θα έχει ραντεβού την Παρασκευή με τον Κίκε Σετιέν για να συζητήσουν για το μέλλον του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά την απώλεια του πρωταθλήματος.

O Kίκε Σετιέν επιλέχτηκε να διαδεχτεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, συνδυάζοντας τον τίτλο με θελκτικό ποδόσφαιρο αλλά και με ηρεμία και ενότητα εντός των αποδυτηρίων, όμως λίγους μήνες μετά ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πως έχει αποτύχει πλήρως σε όλα τα μέτωπα.

Μετά από την επανεκκίνηση στην La Liga η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε 10 νίκες σε ισάριθμα ματς και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια μετά από τρία χρόνια, την ίδια ώρα που η "Μπάρτσα" έκανε οδυνηρές γκέλες και έπεσε στο -7 από την κορυφή μία αγωνιστική πριν το φινάλε, ενώ παράλληλα προσέφερε ένα στιλ ποδοσφαίρου από το οποίο έλειπε η φαντασία και η δημιουργία.

Επιπλέον, η ήττα από την Οσασούνα το βράδυ της Πέμπτης (16/7) άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά στις σχέσεις του Σετιέν με τους παίκτες στα αποδυτήρια (υπάρχει ήδη η περίπτωση του παροπλισμένου Γκριεζμάν), με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει λόγο για την άσχημη εικόνα της ομάδας από τον Ιανουάριο και μετά και να χτυπάει δυνατά το καμπανάκι κινδύνου ενόψει Νάπολι.

Συνέπεια όλων αυτών ήταν να κλειστεί ραντεβού για την Παρασκευή (17/7) μεταξύ του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου και του Κίκε Σετιέν, με τις δύο μεγάλες σε κυκλοφορία αθλητικές εφημερίδες της Καταλωνίας, "Mundo Deportivo" και "Sport" να υποστηρίζει πως σε αυτό το ραντεβού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του 61χρονου Ισπανού τεχνικού στον πάγκο.

Quique Setien, left, joins FC Barcelona's President Josep Maria Bartomeu, center, and director of football Eric Abidal, right, in a news conference after being officially introduced as the new soccer coach of FC Barcelona at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Jan. 14, 2020. Barcelona made a rare coaching change midway through the season, replacing Ernesto Valverde with former Real Betis manager Quique Setien on Monday. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Quique Setien, left, joins FC Barcelona's President Josep Maria Bartomeu, center, and director of football Eric Abidal, right, in a news conference after being officially introduced as the new soccer coach of FC Barcelona at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Jan. 14, 2020. Barcelona made a rare coaching change midway through the season, replacing Ernesto Valverde with former Real Betis manager Quique Setien on Monday. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

, αναφέρουν και τα δύο μέσα, με την "Mundo Deportivo" να εκτιμάει πως ναι μεν δεν θα απολυθεί άμεσα ο Σετιέν (έχει συμβόλαιο ως το 2022) αλλά να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη συνέχεια.

"Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ για τα ματς του Champions League", είχε πει στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ο Σετιέν, με τα καταλανικά ΜΜΕ να εκτιμούν πως αυτή τη στιγμή είναι όντως "στον αέρα" ενόψει των τριών εβδομάδων που μεσολαβούν για τη ρεβάνς με την Νάπολι (1-1 το πρώτο ματς στην Ιταλία) για τους "16" του Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως θέση για τα τεκταινόμενα στην ομάδα πήρε και ο παλαίμαχος άσος των μπλαουγκράνα, Ριβάλντο, με τον Βραζιλιάνο να τονίζει χαρακτηριστικά: "Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Σετιέν πριν το Champions League.

Υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει η κατάρρευση με την Νάπολι. Μόνο η κατάκτηση του Champions League μπορεί να σώσει τη θέση του στον πάγκο. Ο ιδανικός αντικαταστάτης θα ήταν ο Τσάβι, αλλά εξαρτάται από αυτόν αν θα επιστρέψει ή όχι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σετιέν: "Ελπίζω να προπονήσω τη Μπαρτσελόνα στο Champions League, αλλά δεν ξέρω"
Μπαρτσελόνα: Αποτυχημένες πάσες, η μία μετά την άλλη
Ξέσπασε ο Μέσι: "Πρέπει να αλλάξουν πολλά"
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ