ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Βαλβέρδε, ανακοίνωσε Σετιέν

Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Βαλβέρδε, ανακοίνωσε Σετιέν

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελεί επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, η οποία ανακοίνωσε την έλευση του Κίκε Σετιέν στον πάγκο της μεχρι το καλοκαίρι του 2022.

Μετά από 960 ημέρες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αναγκασμένος να τον εγκαταλείψει, με τον καταλανικό σύλλογο να παίρνει την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών και να εμπιστευτεί τις τύχες του στον Κίκε Σετιέν, με τον οποίο έδωσε τα χέρια για συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2,5 ετών (ως τις 30 Ιουνίου 2022).

Ο "Τσινγκούρι", ο οποίος προσελήφθη στις 29 Μαΐου 2017 στη θέση του Λουίς Ενρίκε, οδήγησε την "Μπάρτσα" στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ισπανίας (2018, 2019), ενός Κυπέλλου (2018) και ενός Σούπερ Καπ (2018), ενώ φέτος την αφήνει αν και είναι πρώτη στη βαθμολογία της La Liga (ισόβαθμη με την Ρεάλ Μαδρίτης) και συμμετέχει στα νοκ-άουτ ματς του Champions League.

Το γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα κατά της παραμονής του 55χρονου τεχνικού στον πάγκο είχε να κάνει με τους δύο διαδοχικούς οδυνηρούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς από την Ρόμα το 2018 (στα προημιτελικά του Champions League) και από την Λίβερπουλ πέρυσι (στα ημιτελικά), αλλά και με την όχι θελκτική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα της Καταλωνίας τη φετινή σεζόν.

Η δε σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των διοικούντων απέναντι στον τεχνικό ήταν η ήττα με 3-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης την περασμένη Πέμπτη στην Τζέντα, που έφερε τον αποκλεισμό από τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, με τον Βαλβέρδε να κατηγορείται για ατολμία στον πάγκο και αδυναμία να διαχειριστεί ματς όπου "καίει" η μπάλα.

Barcelona's head coach Ernesto Valverde sits on the bench prior the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
Barcelona's head coach Ernesto Valverde sits on the bench prior the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Τα τελευταία 24ωρα το κλίμα όχι μόνο βάρυνε επικίνδυνα για τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού αλλά τον έφερε σε εξαιρετικά άβολη θέση, καθώς στα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ έκαναν παρέλαση τα ονόματα προπονητών που φέρονταν ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του.

Ο Τσάβι αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε από την Μπαρτσελόνα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από το καλοκαίρι (είναι αυτή τη στιγμή προπονητής στην Αλ Σαντ), ενώ την ώρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατευθυνόταν στην πόρτα της εξόδου, οι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Κίκε Σετιέν και Μάσιμο Αλέγκρι εμφανίστηκαν ως επικρατέστεροι διάδοχοί του, για να κόψει τελικά πρώτος το νήμα ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Μπέτις που ανακοινώθηκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Δευτερας (τοπική ώρα).

Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Βαλβέρδε, ανακοίνωσε Σετιέν

Την απόφαση για την άρση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε την πήρε το 19μελές διοικητικό συμβούλιο των Καταλανών που συνεδρίασε για πάνω από τέσσερις ώρες την Δευτέρα (είχε προηγηθεί ραντεβού του προέδρου Μπαρτομέου με τον Βαλβέρδε) με τον Κίκε Σετιέν να παρουσιάζεται επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης και να αναμενέται μάλιστα να έχει και την πρώτη του γνωριμία με τους νέους του παίκτες στην προπόνηση (είναι προγραμματισμενη διπλή προπόνηση, πρωί και απογευμα).

Σημειώνεται πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα έχοντας κάτσει στον πάγκο της σε 145 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 97 νίκες - 32 ισοπαλίες - 16 ήττες. Εντυπωσιακό δε είναι το γεγονός πως είναι μόλις ο τέταρτος τεχνικός στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που απομακρύνεται από τον πάγκο ομάδας αν και την είχε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαρτσελόνα: Ομπρέλα προστασίας σε Βαλβέρδε από Μέσι και Σουάρες
RAC1: Στην έξοδο ο Βαλβέρδε, ο Τσάβι στο προσκήνιο για Μπαρτσελόνα
Μπαρτσελόνα: Όχι του Τσάβι για τώρα, ανοικτός για καλοκαίρι
Μπαρτσελόνα: Σκέψεις αντικατάστασης Βαλβέρδε με τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα Β'
Μπαρτσελόνα: Γκουαρδιόλα και Ενρίκε στο πλευρό του Βαλβέρδε
Ινιέστα κατά Μπαρτσελόνα: "Πρέπει να σέβεσαι τον προπονητή"
Μπαρτσελόνα: "Μάχη" Ποτσετίνο - Σετιέν για αντι-Βαλβέρδε

Photo Credits: Μundo Deportivo

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ