ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Τα δίνει όλα για Λαουτάρο μετά την αποχώρηση του Σουάρες

Inter Milan's Lautaro Martinez celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Cagliari at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Jan. 26, 2020. (Fabio Ferrari/Lapresse via AP)
Inter Milan's Lautaro Martinez celebrates after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and Cagliari at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Jan. 26, 2020. (Fabio Ferrari/Lapresse via AP) FABIO FERRARI/LAPRESSE VIA AP

Ο Ρόναλντ Κούμαν ενημέρωσε τον Λουίς Σουάρες ότι δεν τον υπολογίζει για τη Μπαρτσελόνα που θέλει να χτίσει και ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από το να κλείσει άμεσα τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Το μέλλον του Λουίς Σουάρες βρίσκεται μακριά από τη Βαρκελώνη. Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν, τηλεφώνησε χθες (24/8) στον Ουρουγουανό φορ και του έκανε γνωστό ότι δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν. Ο 33χρονος είναι σε διακοπές και έλαβε κλήση από τον Ολλανδό προπονητή, με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο: "Δεν είσαι στα πλάνα μου για τη νέα σεζόν".

Το συμβόλαιο του Σουάρες με την Μπαρτσελόνα εκπνέει το καλοκαίρι του 2021 και ήδη οι δικηγόροι του Νοτιοαμερικανού στράικερ διαπραγματεύονται τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Σουάρες αναμένεται να μείνει ελεύθερος και να αναζητήσει αλλού το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Οι Καταλανοί από τη μεριά τους κοιτάζουν ήδη την επόμενη μέρα, που θέλουν να τους βρει ανανεωμένους και ισχυρούς.

Ας μη γελιόμαστε, ένας είναι ο μεγάλος καλοκαιρινός στόχος και ακούει στο όνομα Λαουτάρο Μαρτίνες. Αυτόν θέλει η Μπαρτσελόνα, αυτόν θα κυνηγήσει να φέρει άμεσα στο "Καμπ Νου" και να τον χρίσει βασικό της επιθετικό τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Βέβαια, θα πρέπει να τα βρει και με την Ίντερ, η οποία ως τώρα αποδεικνύεται σκληρή στις διαπραγματεύσεις και θέλει να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της.

Η φυγή του Σουάρες αυτόν τον σκοπό έχει, να ανοίξει δηλαδή χώρος για τον Μαρτίνες. Ο παίκτης θέλει να παίξει στους μπλαουγκράνα, οι δυο πλευρές τα έχουν βρει μεταξύ τους, όμως δεν φτάνει αυτό. Βέβαια, με τον Ουρουγουανό εκτός, η Μπαρτσελόνα έχει πλέον μεγαλύτερη άνεση να ικανοποιήσει και τα "θέλω" της Ίντερ, αλλά και να μην έχει μεγάλο άνοιγμα στα δικά της οικονομικά. Ξεφορτώνεται ένα συμβόλαιο 16 εκατ. ευρώ τον χρόνο και για την ίδια αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Πιθανή έλευση του Μαρτίνες χώρις παράλληλη αποχώρηση του Σουάρες θα δημιουργούσε θέμα με το FFP και θα έβαζε σε ρίσκο όλο το προτζέκτ με τον Κούμαν στο πηδάλιο. Η Μπαρτσελόνα δίνει 70 εκατ. ευρώ και έναν παίκτη, με τον Τζούνιορ Φίρπο να είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται για τους νερατζούρι. Βέβαια, ξέροντας το πόσο θέλει ο Λαουτάρο να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, ζητούν 85 εκατ. ευρώ ακατέβατα.

Η μεσοεπιθετική γραμμή, εφόσον αποκτηθεί ο Αργεντινός, θα απαρτίζεται από τον ίδιο και τους Μέσι, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Πέδρι, Φάτι, Κοουτίνιο και Τρινκάο. Η Μπαρτσελόνα ξεκινάει την preseason σε μια εβδομάδα και θέλει να κλείνει ένα ένα τα μέτωπά της. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το θέμα του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Fabio Ferrari/Lapresse via AP

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ