ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα: Πρόστιμο άνω των 100.000 ευρώ και "καζούρα" σε Ντεμπελέ

Barcelona forward Ousmane Dembele celebrates after scoring his side's second goal during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Ousmane Dembele celebrates after scoring his side's second goal during the group B Champions League soccer match between FC Barcelona and PSV Eindhoven at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η Μπαρτσελόνα επέβαλε πρόστιμο μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ στον Ουσμάν Ντεμπελέ για την (κατά δύο ώρες) καθυστερημένη άφιξη του στην προπόνηση, ενώ ο Γάλλος δεν γλίτωσε τα πειράγματα των συμπαικτών του. Γιατί δεν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό.

Κατά δύο ώρες άργησε ο Ουσμάν Ντεμπελέ στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα την Κυριακή (9/12) - εντοπίστηκε στην οικία του από άνδρες ασφαλείας που έστειλε το κλαμπ για να τον βρουν - κι αυτό δεν πέρασε ατιμώρητο από τους "μπλαουγκράνα".

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί (ούτε πρόκειται ν' ανακοινωθεί) κάτι από την ομάδα της Βαρκελώνης, αλλά σύμφωνα με σύσσωμο τον ισπανικό Τύπο επιβλήθηκε στον 21χρονο Γάλλο πρόστιμο που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Μάλιστα, κατέστη σαφές ότι εάν υποπέσει σε παράπτωμα ακόμη μία φορά αυτό δύναται να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί.

Η απόφαση του ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (10/12) το μεσημέρι σε συνάντηση, στην οποία ο ποδοσφαιριστής προσήλθε μιάμιση ώρα (!) πριν την προγραμματισμένη έναρξή της. Αυτό το χρονικό διάστημα, ωστόσο, δεν γλίτωσε την καζούρα των συμπαικτών του.

Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Μπουσκέτς και Τζόρντι Άλμπα πρωτοστάτησαν στα πειράγματα. Κι αφού ο Ντεμπελέ είναι επιρρεπής στις ατασθαλίες, γιατί η Μπαρτσελόνα δεν προχώρησε στην απομάκρυνσή του;

Η απάντηση που δίνεται μέσω του ρεπορτάζ είναι ότι επειδή ο Γάλλος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα (επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο και στο πρόσφατο ντέρμπι με την Εσπανιόλ), θα ήταν "επιβλαβές" για την ομάδα να μη βρίσκεται στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ