ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Όταν ο Μέσι μάγεψε για πολλοστή φορά στο "Μπερναμπέου"

Μπαρτσελόνα: Όταν ο Μέσι μάγεψε για πολλοστή φορά στο "Μπερναμπέου"

Σαν σήμερα (27/4) πριν εννέα χρόνια, η Μπαρτσελόνα πέρασε με 2-0 από το Μπερναμπέου, με τον Λιονέλ Μέσι να βάζει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στη νίκη των μπλαουγκράνα.

Οι μεγάλες βραδιές του Λιονέλ Μέσι μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάρα πολλές. Ο Αργεντινός πολλάκις έχει πληγώσει τους μερένγκες μέσα στο σπίτι τους και σαν σήμερα (27/4) πριν εννέα χρόνια έγραψε μια από τις πιο χρυσές σελίδες του στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου, που είχε τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της.

Ήταν 27 Απριλίου 2011, όταν οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Ο αγώνας παρέμενε στη λευκή ισοπαλία ως το 75ο λεπτό, μέχρι να πάρει τ' όπλο του ο Μέσι και να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα.

Με κοντινή προβολή στο 76' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και στο 87' πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, γράφοντας το τελικό 0-2. Πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε μια υπέροχη ενέργεια και με τέλειο δεξί πλασέ νίκησε τον Κασίγιας και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στη Μπάρσα ενόψει της ρεβάνς.

Πράγματι, το 1-1 του δεύτερου αγώνα έστειλε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όπου κατέκτησε το τρόπαιο μετά το 3-1 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Δεν γινόταν να χάσει την Κούπα εκείνη η ομάδα που έπαιζε διαστημικό ποδόσφαιρο και είχε τον ηγέτη της σεληνιασμένο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ