ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ομπρέλα προστασίας σε Βαλβέρδε από Μέσι και Σουάρες

FC Barcelona's Lionel Messi, left, and Luis Suarez pause during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, left, and Luis Suarez pause during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Aug. 18, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης για τα ημιτελικά του ισπανικού Σούπερ Καπ επανέφερε τις μουρμούρες για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τους Μέσι και Σουάρες να ξεκαθαρίζουν ωστόσο πως έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσινγκούρι.

Ο ημιτελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ έδειχνε πως θα εξελισόταν σε θρίαμβο για την Μπαρτσελόνα έχοντας κάνει ανατροπή στο σκορ κόντρα στην Ατλέτικο, όμως το φινάλε ήταν πικρό για τους Καταλανούς, με τα γκολ των Μοράτα και Κορέα στο τελευταίο δεκάλεπτο να χαρίζουν τη νίκη με 3-2 στους Καταλανούς και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στην Ρεάλ.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα η απογοήτευση για το αποτέλεσμα, το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διοικητικό συμβούλιο των μπλαουγκράνα την Δευτέρα όπου θα συζητιόταν ακόμα και το ενδεχόμενο αλλαγής στην τεχνική ηγεσία.

Από την πλευρά τους πάντως οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δείχνουν να στηρίζουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τους Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες να αναφέρονται στο ματς και να υποστηρίζουν πως η ευθύνη για τον αποκλεισμό δεν πρέπει να πέσει στον Τσινγκούρι.

"Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Μετά από καιρό, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κυριαρχήσαμε, με εξαίρεση τα δέκα τελευταία λεπτά όπου κάναμε λάθη που δεν μπορούν να γίνονται.

Είχαμε το παιχνίδι υπό τον έλεγχό μας και έπρεπε να το καθαρίσουμε. Είναι κρίμα γιατί ήμασταν ανώτεροι για 80 λεπτά.

Barcelona's head coach Ernesto Valverde, right, shouts out from the touchline during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar)
Barcelona's head coach Ernesto Valverde, right, shouts out from the touchline during the Spanish Super Cup semifinal soccer match between Barcelona and Atletico Madrid at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Thursday, Jan. 9, 2020. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν δίκαιος ή άδικος ο αποκλεισμός. Νικάει όποιος πετύχει τα περισσότερα γκολ.

Ήμασταν καλύτεροι αλλά κάναμε παιδικά λάθη και δεχτήκαμε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά", τόνισε ο Μέσι, για να προσθέσει: "Έχουμε εμπιστοσύνη στον Βαλβέρδε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Λουίς Σουάρες, που υπογράμμισε: "Το θέμα του προπονητή δεν είναι δικό μας αλλά της διοίκησης, όμως ο προπονητής δεν έχει ευθύνη. Ήταν δικά μας τα λάθη σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε τέτοια ματς, αν κάνεις λάθη τα πληρώνεις. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε για να μην επαναλαμβάνονται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βαλβέρδε για αποκλεισμό: "To VAR δεν ήταν με το μέρος μας"
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 2-3: Στον τελικό με ανατροπή στην ανατροπή
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ