ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι παίκτες θέλουν τον Κλάιφερτ στη θέση του Σετιέν

Assistant coach Patrick Kluivert of The Netherlands watches players ahead of the Group D world cup qualifying soccer match Netherlands against Estonia at ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Friday March 22, 2013. (AP Photo/Peter Dejong)
Assistant coach Patrick Kluivert of The Netherlands watches players ahead of the Group D world cup qualifying soccer match Netherlands against Estonia at ArenA stadium in Amsterdam, Netherlands, Friday March 22, 2013. (AP Photo/Peter Dejong) AP PHOTO/PETER DEJONG

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναλάβει ο Πάτρικ Κλάιφερτ την τεχνική ηγεσία αντί του Κίκε Σετιέν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mundo Deportivo".

Η Μπαρτσελόνα παρέδωσε τα σκήπτρα στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από δύο σερί κατακτήσεις πρωταθλήματος (2018, 2019) και αυτό φαίνεται πως θα κοστίσει στον Κίκε Σετιέν τη θέση του στον πάγκο.

Ο Ισπανός τεχνικός πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου για να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία στη ρεβάνς της 8ης Αυγούστου με την Νάπολι για τους "16" του Champions League, ωστόσο φαίνεται πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του στα αποδυτήρια.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυράρει το κυριακάτικο (19/7) δημοσίευμα της "Mundo Deportivo", με το καταλανικό μέσο να αποκαλύπτει πως οι παίκτες θέλουν αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και ότι επιθυμούν συγκεκριμένα την αντικατάσταση του Σετιέν από τον νυν διευθυντη Ακαδημιών του συλλόγου, Πάτρικ Κλάιφερτ.

Η προτίμηση στο πρόσωπο του Κλάιφερτ έχει να κάνει με το γεγονός πως γνωρίζει τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του συλλόγου έχοντας διαπρέψει με τη μπλαουγκράνα φανέλα ως ποδοσφαιριστής (122 γκολ σε 256 ματς ο απολογισμός του) και με την πεποίθηση των παικτών ότι θα μπορέσει να δώσει στην ομάδα ένταση και χαρακτήρα, στοιχεία που της λείπουν υπό την καθοδήγηση του Σετιέν.

Barcelona's head coach Quique Setien, during the Spanish Copa del Rey, quarter final, soccer match between Athletic Bilbao and Barcelona at San Mames stadium in Bilbao, Spain, Thursday, Feb. 6, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Barcelona's head coach Quique Setien, during the Spanish Copa del Rey, quarter final, soccer match between Athletic Bilbao and Barcelona at San Mames stadium in Bilbao, Spain, Thursday, Feb. 6, 2020. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

" εδώ και έναν χρόνο, με τον Ολλανδό παλαίμαχο επιθετικό να έχει πιστωθεί και την ανάδειξη του ταλέντου του Άνσου Φάτι και την προώθησή του στην πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν.

Σημειώνεται πως ο 44χρονος πλέον πλέον Κλάιφερτ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του το 2008 και έκτοτε έχει πλούσια δράση στο χώρο της προπονητικής. Αρχικά έγινε βοηθός προπονητή σε Άλκμααρ και Ναϊμέγκεν, κατόπιν έγινε πρώτος προπονητής στην ομάδα αναπληρωματικών της Τβέντε κατακτώντας μαζί της το πρωτάθλημα ενώ το 2014 ήταν βοηθός του Λουίς Φαν Χαάλ στην εθνική Ολλανδίας που κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ακολούθησε η πρόσληψή του στην εθνική ομάδα του Κουρασάο ως πρώτος προπονητής, για να αναλάβει κατόπιν χρέη προπονητή στην Κ-19 του Άγιαξ όπου είχε και παίκτη τον νυν επιθετικό της Ρόμα, Τζάστιν Κλάιφερτ.

Η επόμενη εμπειρία του ήταν στην Γαλλία όπου ανέλαβε το πόστο του ποδοσφαιρικού διευθυντή της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ από τον Ιούλιο του 2019 βρίσκεται στο τιμόνι της Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, με τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας να έχουν εξαιρετική άποψη για την αξία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαρτσελόνα: Μένει στον πάγκο ο Κίκε Σετιέν
Mπαρτσελόνα: Ο Ζόρζε Μέντες πρότεινε τον Λοράν Μπλαν για τον πάγκο
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ