ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Mπαρτσελόνα: Μένει ελεύθερος όποτε το θελήσει ο Μέσι

Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League Group B soccer match between Tottenham Hotspur and Barcelona at Wembley Stadium in London, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Έναν απίστευτο όρο στο συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι αποκάλυψε η "El Pais", σύμφωνα με τον οποίο ο Αργεντινός μπορεί να αποχωρήσει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα εάν το θελήσει για να πάει σε πρωτάθλημα χαμηλότερης δυναμικότητας. Τα παραδείγματα των Ινιέστα, Τσάβι και η Νιούελς.

Το 2017 ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την Μπαρτσελόνα, με ρήτρα αποδέσμευσης που έφτανε τα 700 εκατ. ευρώ. Από ότι φαίνεται όμως ένας ειδικός όρος που έχει μπει στην συμφωνία, ίσως αφήσει τους Καταλανούς στα κρύα λουτρού.

Συγκεκριμένα, ο όρος αυτός αναφέρει πως εάν ο 32χρονος μάγος θελήσει να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα για κάποια άλλη ομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020, έχει την δυνατότητα να το πράξει, χωρίς οι "μπλαουγκράνα" να μπορούν να διεκδικήσουν κάποιο ποσό.

Βέβαια, μην φανταστείτε ότι ο πούλγκα θα μπορέσει να φύγει ελεύθερος για να πάει σε κάποιον άλλον ευρωπαϊκό κολοσσό. Θα μπορεί, όμως, ν' ακολουθήσει το παράδειγμα των Αντρές Ινιέστα και Τσάβι Ερνάντεθ, οι οποίοι συνέχισαν σε Ιαπωνία και Κατάρ (ο Τσάβι αποσύρθηκε στο τέλος της περασμένης σεζόν από τη δράση και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον πάγκο της Αλ Σαντ).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τον συμβολαιακό αυτό όρο με την επιστροφή του Αργεντινού στην πατρίδα του και την ομάδα της γενέτειράς του (Ροσάριο), Νιούελς, από τα τμήματα υποδομής της οποίας άλλωστε αναδείχθηκε.

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Αργεντινός, είναι να ειδοποιήσει την διοίκηση των Καταλανών 30 ημέρες πριν τερματίσει το συμβόλαιο του μαζί τους.

Μάλιστα, για τον όρο στο συμβόλαιο του Μέσι μίλησε και ο Πικέ επιβεβαιώνοντας το γεγονός, τονίζοντας: " Γνώριζα εδώ και αρκετό καιρό τον όρο που υπάρχει στο συμβόλαιο του Μέσι. Ξέρουμε όλοι όμως πόσο αγαπάει την Μπαρτσελόνα και πόσο αφοσιωμένος είναι στην ομάδα. Σίγουρα έχει κερδίσει την δυνατότητα όλα αυτά τα χρόνια να μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ