ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Γκουαρδιόλα και Ενρίκε στο πλευρό του Βαλβέρδε

FILE- In this Thursday, Jan.5, 2017 file photo, Barcelona's manager Luis Enrique, left smiles beside Athletic Bilbao's manager Ernesto Valverde, during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain. Barcelona said Monday, May 29, 2017, it has hired former player Ernesto Valverde as its new coach. (AP Photo/Alvaro Barrientos, File)
FILE- In this Thursday, Jan.5, 2017 file photo, Barcelona's manager Luis Enrique, left smiles beside Athletic Bilbao's manager Ernesto Valverde, during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain. Barcelona said Monday, May 29, 2017, it has hired former player Ernesto Valverde as its new coach. (AP Photo/Alvaro Barrientos, File) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS, FILE

Την ώρα που η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα κρέμεται από μία κλωστή, οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Λουίς Ενρίκε στήριξαν τον Τσινγκούρι με δηλώσεις του.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μοιάζει να βρίσκεται με το ενάμισυ πόδι εκτός Μπαρτσελόνα μετά την ήττα από την Ατλέτικο την περασμένη Πέμπτη και τον αποκλεισμό από τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, με τη διοίκηση των Καταλανών να εμφανίζεται να έχει πάρει την απόφαση να απολύσει τον Τσινγκούρι και να δώσει σε άλλον τα κλειδιά των αποδυτηρίων.

Τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ υποστηρίζουν πως είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνση του Βαλβέρδε από τον πάγκο καθώς έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις με υποψήφιους διαδόχους του (τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα αυτό του Μαουρίσιο Ποτσετίνο), με τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού να ακούει πάντως λόγια συμπαράστασης από δύο εγνωσμένης αξίας συναδέλφους του.

Ο λόγος για τον άλλοτε τεχνικό της Μπαρτσελόνα και νυν της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα (πρωταθλητής Ευρώπης με την Μπάρτσα το 2009 και το 2011) και τον πρώην προπονητή των μπλαουγκράνα και νυν της εθνικης Ισπανίας Λουίς Ενρίκε (πήρε το Champions League το 2015 με την παρέα του Μέσι), που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Βαλβέρδε.

"Η Μπαρτσελόνα είναι ένα ξεχωριστό μέρος όπου το να κατακτήσεις την ισπανική Λίγκα δεν είναι αρκετό. Λυπάμαι πολύ για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν το αξίζει όλο αυτό.

Εύχομαι αυτή η κατάσταση να επιλυθεί σύντομα, το εύχομαι ως μέλος αυτού του συλλόγου", δήλωσε ο Γκουαρδιόλα μετά το φινάλε του αγώνα Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι.

Manchester City's head coach Pep Guardiola looks out from the bench during warmup before the English Premier League soccer match between Aston Villa and Manchester City at Villa Park in Birmingham, England, Sunday, Jan. 12, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola looks out from the bench during warmup before the English Premier League soccer match between Aston Villa and Manchester City at Villa Park in Birmingham, England, Sunday, Jan. 12, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Από την πλευρά του ο Λουίς Ενρίκε, δήλωσε: "Δεν έκανε κάτι, πέρα από το να χάσει ένα ματς που ξέρουμε όλοι τι σημαίνει για την Μπαρτσελόνα να χάνει ένα παιχνίδι. Υπάρχει πάντα ξεχωριστή πίεση στον προπονητή και στους παίκτες εκεί.

Εκείνοι που είχαν την τύχη να είναι προπονητές σε αυτούς τους τεράστιους συλλόγους το ξέρουν αυτό. Είναι μία δουλειά που έχει κινδύνους. Ο Βαλβέρδε είναι ένας έμπειρος τεχνικός που έχει κατακτήσει τίτλους και έχει την ευκαιρία να πάρει και άλλους.

Τον νιώθω γιατί τον συμπαθώ. Κάνει πραγματικά καλή δουλειά και μπορεί να πάρει όλους τους τίτλους καθώς είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα και στα νοκ-άουτ ματς του Champions League. Είναι ένας από τους καλύτερους Ισπανούς τεχνικούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπαρτσελόνα: Σκέψεις αντικατάστασης Βαλβέρδε με τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα Β'
Μπαρτσελόνα: Όχι του Τσάβι για τώρα, ανοικτός για καλοκαίρι
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ