ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Για αυτό δεν πετούν τα αεροπλάνα πάνω από το σπίτι του Μέσι

Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring the opening goal against Levante during the Spanish La Liga soccer match in Valencia, Spain, Nov.2 , 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring the opening goal against Levante during the Spanish La Liga soccer match in Valencia, Spain, Nov.2 , 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP PHOTO/ALBERTO SAIZ

Πρόεδρος ισπανικής αεροπορικής εταιρίας ανέφερε πως τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετούν πάνω από το σπίτι του Λιονέλ Μέσι και προκάλεσε ντόρο. Υπάρχει όμως λογική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ισπανικής αεροπορικής εταιρίας Vueling, Χαβιέρ Σάντσεθ-Πριέτο, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και εκεί μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως υπήρχαν σκέψεις για επέκταση του αεροδρομίου "El Prat" της Βαρκελώνης που όμως εγκαταλείφθηκαν στη συνέχεια.

Όταν δε ανέφερε σε άλλο κομμάτι της συνέντευξής του πως "τα αεροπλανα δεν μπορούν να πετούν πάνω από το σπίτι του Λιονέλ Μέσι, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου", τα social media πήραν φωτιά, με χρήστες να αρχίζουν να αναρωτιούνται μήπως υπάρχει προνομιακή μεταχείριση απέναντι στον σούπερ της Μπαρτσελόνα.

Βέβαια, όπως αποδείχτηκε μετά από σχετική έρευνα των ισπανικών ΜΜΕ, η απάντησή στο παραπάνω ερώτημα δεν ήταν πως ο Μέσι είχε ζητήσει από τους ανθρώπους του αεροδρομίου να μην διακόπτουν τον μεσημεριανό ύπνο του, αλλά εντελώς διαφορετική και είχε να κάνει με το περιβάλλον.

Barcelona's Lionel Messi during Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Valladolid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Day Week, Month. Day, Year. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi during Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Valladolid at the Camp Nou stadium in Barcelona, Day Week, Month. Day, Year. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

'Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μαδριλένικη "As" που έκανε τη σχετική έρευνα "Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα ζει στην επαρχία Γκαβά που είναι 25 χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη και μέσα στο Φυσικό Πάρκο του Γκαράφ, μία περιοχή που προστατεύεται από την ισπανική περιβαλλοντολογική νομοθεσία από τη στιγμή που εμπεριέχει χλωρίδα και πανίδα που είναι υπό εξαφάνιση".

Για αυτόν το λόγο, τα αεροπλάνα που φεύγουν από το αεδρόμιο "Ελ Πρατ" ή έρχονται σε αυτό δεν πετούν πάνω από την Γκαβά, αλλά κάνουν μία μικρή παράκαμψη στη Μεσόγειο για να αποφύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή, γεγονός που ευνοεί και τον Λιονέλ Μέσι και την οικογένειά του που που ζουν εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

La Liga: Ο 1ος από τον 13ο μόλις πέντε βαθμούς διαφορά!
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ