ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: "Γήπεδα ονείρων" για τα προσφυγόπουλα της Λέσβου

Μπαρτσελόνα: "Γήπεδα ονείρων" για τα προσφυγόπουλα της Λέσβου

Η Μπαρτσελόνα βοηθάει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Λέσβου μ' ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που στηρίζει τα παιδιά να ζουν μία πιο ευχάριστη καθημερινότητα μέσω της αγάπης τους για το ποδόσφαιρο.

Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα παρουσιάζει το Reuters σχετικά με την ενέργεια της Μπαρτσελόνα στους δύο καταυλισμούς προσφύγων στην Λέσβο.

Οι εμπνευστές της ιδέας αναφέρουν ότι οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για παιδιά που φιλοξενούνται στο ελληνικό νησί προωθούν το διάλογο, το σεβασμό και την ανεκτικότητα μεταξύ τους και τα βοηθούν να μειώσουν το άγχος τους και να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις.

" Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τους επηρεάσουμε, να τους βοηθήσουμε να ονειρευτούν, μπορούμε να τους δείξουμε το μέλλον", δήλωσε ο Τζόρντι Καρντονέρ, αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα και του Barca Foundation.

Χαρακτηριστικά, το Reuters αναφέρει: " Η Λέσβος ήταν μια από τις κύριες εισόδους των προσφύγων στην Ευρώπη. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης το 2015 και το 2016.

Αν και οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί σημαντικά, περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες παραμένουν σε καταυλισμούς στα απομακρυσμένα ελληνικά νησιά υπό συνθήκες που χαρακτηρίζονται ως απάνθρωπες από πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις".

" Αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτα ανήλικα, είναι εδώ χωρίς τους γονείς τους και δεν έχουν κανέναν να τους πουν τι είναι σωστό ή λάθος. Έτσι από αυτό το πρόγραμμα μαθαίνουν πολλές αξίες όπως ο σεβασμός, η ομαδική εργασία, πράγματα σημαντικά όταν για παράδειγμα 20 παιδιά ζουν σε ένα δωμάτιο" δήλωσε στο ο Άεσα Όσο, προπονητής από τη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα τρίτο των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι κορίτσια!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ