ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: Το ποσοστό ευστοχίας του στα φάουλ προκαλεί ζάλη

Μέσι: Το ποσοστό ευστοχίας του στα φάουλ προκαλεί ζάλη

Ο Λιονέλ Μέσι έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ευστοχία του στις εκτελέσεις φάουλ φτάνοντας στο εντυπωσιακό 12,6%! Έχει περισσότερα γκολ-φάουλ από Γιουβέντους, Ρεάλ και Παρί την τελευταία οκταετία. (VIDEO)

Η λίστα με τα κατορθώματα του Λιονέλ Μέσι ολοένα και μεγαλώνει. Ο σπουδαίος Αργεντινός ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της Μπαρτσελόνα επί της Θέλτα με 4-1 αφού πέτυχε τρία τέρματα εκ των οποίων τα δύο με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Αυτό ήταν κάτι βελτίωσε ακόμα περισσότερο δύο εντυπωσιακά στατιστικά που τρέχει τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο εξ αυτών αφορά την ευστοχία του στις εκτελέσεις. Μέχρι τη σεζόν 2014-15 ο Μέσι είχε πετύχει 12 γκολ με απευθείας φάουλ στη La Liga σε 174 προσπάθειές του. Αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσοστό περίπου 6.9%.

Έκτοτε διπλασιάσει την αποτελεσματικότητα του. Στο ματς με την Θέλτα συμπλήρωσε εκ νέου 174 εκτελέσεις φάουλ από τη σεζόν 2015-16 μέχρι και σήμερα μόνο που σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει 22 γκολ, δηλαδή το ποσοστό ευστοχίας του έχει εκτοξευτεί στο 12.6%.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το κατόρθωμα του αρκεί να αναφέρουμε ότι τα τελευταία 25χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι πρώτος σε γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ μετρώντας 33 τέρματα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι δεύτερος με 19 και τον Ρομπέρτο Κάρλος να κλείνει την τριάδα με 16.

Επιπρόσθετα, τα τελευταία οκτώ χρόνια ο Μέσι μόνος του μετρά περισσότερα γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ απ' ότι οι αντίστοιχες κορυφαίες ομάδες στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα. Η Γιουβέντους μετρά 27, η Ρεάλ Μαδρίτης 23, η Ρόμα 21 όσα έχει και η Λιόν, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πέμπτη με 20.

Πόσα μετρά στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ο Λιονέλ Μέσι; Ο Αργεντινός έφτασε το βράδυ του Σαββάτου τα 29 και βρίσκεται μόνος του στην κορυφή αυτή της άτυπης λίστας.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ