ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: Πέρασε η προθεσμία για να μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα

Μέσι: Πέρασε η προθεσμία για να μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/JOAN MONFORT

Μια "μυστική" ρήτρα στο συμβόλαιο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα, του έδινε το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος έως τις 30 Μαΐου αλλά αυτή δεν ενεργοποιήθηκε από τον Αργεντινό σταρ.

Η ρήτρα που θα επέτρεπε στον Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει ως... ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα έληξε στις 30 Μαΐου σύμφωνα με το ESPN και αυτό σημαίνει πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα παραμείνει για τουλάχιστον δώδεκα μήνες ακόμα στους Καταλανούς. Εκτός και αν υπάρξει ομάδα που θα δώσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του.

Ο Μέσι είχε υπογράψει το 2017 συμβόλαιο με την "Μπάρτα" έως το 2021 και σε αυτό είχε μπει όρος πως θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020 αν ειδοποιούσε τους "μπλαουγκράνα" μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Το ESPN επικαλείται διαφορετικές πηγές εντός του συλλόγου οι οποίες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της σχετικής ρήτρας τονίζοντας πως αυτή έληξε στις 30 του περασμένου μήνα, ημέρα όπου ήταν προγραμματισμένος να γίνει και ο τελικός του Champions League. Το ESPN προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με το περιβάλλον του Μέσι για να επιβεβαιώσει και από εκεί τη συγκεκριμένη είδηση αλλά η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: "Δεν μιλάμε για συμβατικούς όρους της συμφωνίας".

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η "El Pais" ήταν αυτή που αποκάλυψε τον περασμένο Σεπτέμβριο τις λεπτομέρειες αναφορικά με το συμβόλαιο του Μέσι και λίγες μέρες αργότερα η "μυστική" αυτή ρήτρα είχε επιβεβαιωθεί και από τον Ζεράρ Πικέ ο οποίος είχε πει σε δηλώσεις του: "Ο Μέσι έχει κερδίσει το δικαίωμα να μπορεί να διαλέξει το μέλλον του μετά απ' όσα έχει κάνει για το κλαμπ".

Έκτοτε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Μάντσεστερ Σίτι, παρακολουθούσαν τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά πάντα η άποψη των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα ήταν πως ο Αργεντινός θα παρέμενε στο σύλλογο. Ακόμα και όταν υπήρξαν στιγμές που η πίστη αυτή μπορεί να κλονίστηκε μετά τη διαφωνία του Αργεντινού με τον τεχνικό διευθυντή, Ερίκ Αμπιντάλ, σχετικά με τη μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα ο σύλλογος πλέον σκέφτεται να ξεκινήσει νέες συζητήσεις με τον Μέσι για νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει μέχρι το τέλος της καριέρας του στο "Καμπ Νου". Κάτι το οποίο θέλει ο πρόεδρος της ομάδας. Όπως έχει πει ο Μπερτομέου θέλει να προσφέρει ένα συμβόλαιο ζωής στον Αργεντινό, παρόμοιο με αυτό που είχε υπογράψει ο Ινιέστα και προσδοκά να ξεκινήσει άμεσα συζητήσεις με τον πατέρα του Μέσι, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ