ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Γι'αυτό είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Φαν Ντάικ"

Μέσι: "Γι'αυτό είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Φαν Ντάικ"

O Λιονέλ Μέσι, στο πλαίσιο της απονομής του Χρυσού Παπουτσιού, μίλησε για τους πολλούς τραυματισμούς του την εφετινή σεζόν, τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Πεπ Γκουαρδιόλα, Φαν Ντάικ, ενώ αποκάλυψε πότε θα αποσυρθεί από τη δράση.

Ο Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε για έκτη φορά στην καριέρα του με το Χρυσό Παπούτσι και στην εκδήλωση το βραβείο του απονεμήθηκε από τα χέρια των δύο γιων του. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου και αναφέρθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, στη διαφορά της Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα, ενώ αποκάλυψε και πότε θα αποσυρθεί από τη δράση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το γεγονός ότι Ρονάλντο και Ιμπραχίμοβιτς μιλάνε για τον εαυτό τους, ενώ ο ίδιος όχι: "Προτιμώ για μένα να μιλάει ο κόσμος. Ξέρω ποιος είμαι, τι έχω κάνει και τι μπορώ να δώσω, αλλά το κρατάω για μένα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου".

Για το αν βλέπει τον εαυτό του να αγωνίζεται πιο κοντά στη μεσαία γραμμή στο μέλλον: "Δεν ξέρω, εξαρτάται από το πώς θα πάει. Αυτή την στιγμή γυρνάω συνήθως πίσω για να πάρω την μπάλα και να αποτελέσω τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της μεσαίας και της επιθετικής γραμμής. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον".

Για πότε βλέπει να αποσύρεται από την ενεργό δράση: "Θα το ανακαλύψω με το πέρασμα του χρόνου. Θα είμαι ο πρώτος που θα πω μέχρι εδώ και ότι δεν μπορώ περισσότερο. Ή ότι αισθάνομαι καλά να συνεχίσω. Με το πέρασμα των χρόνων πρόκειται να το ανακαλύψω".

Για τους τραυματισμούς που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν: "Είναι δύσκολο γιατί το μυαλό αισθάνεται καλά, θεωρεί πως είναι 25 χρονών και πιστεύει πως μπορεί να συνεχίσει να κάνει τα ίδια πράγματα. Αλλά το σώμα στέλνει μηνύματα και υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να προσέχεις περισσότερο από πριν. Χρειάζεται μια διαδικασία για να το αφομοιώσεις και να προετοιμαστείς με έναν διαφορετικό τρόπο για τις προπονήσεις και τα παιχνίδια".

Για τις διαφορές μεταξύ της Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα και της Μπαρτσελόνα σήμερα: "Η αλήθεια είναι ότι πέρασε αρκετός καιρός από τότε. Υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες, νομίζω πως έχουμε μείνει μόνο τρεις-τέσσερις από εκείνη την εποχή. Η ομάδα μεταμορφώθηκε και άρχισε να ενσωματώνει τους ποδοσφαιριστές που έρχονταν κάθε σεζόν".

Για το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις ποδοσφαιριστές όπως ο Φαν Ντάικ: "Είναι ένας αμυντικός που γνωρίζει πώς πρέπει να παίξει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να σε κόψει ή να διαβάσει σωστά τη φάση. Είναι ταχύς και ψηλός, αλλά είναι αρκετά ευκίνητος για το ύψος του. Είναι γρήγορος εξαιτίας των αθλητικών προσόντων του, ενώ παράλληλα είναι καλός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αφού πετυχαίνει γκολ".

Για το γεγονός ότι ο Ρονάλντο συνηθίζει να αλλάζει ομάδες και πρωταθλήματα: "Ο καθένας ψάχνει τους δικούς του στόχους και τις εμπειρίες του. Εγώ ποτέ δεν είχα την ανάγκη για να φύγω από τον καλύτερο σύλλογο του πλανήτη που είναι η Μπαρτσελόνα, όπου απολαμβάνω τις προπονήσεις, τα ματς και την πόλη. Είναι κάτι που με γεμίζει και πάντα είχα πολύ ξεκάθαρο τον στόχο σε αυτόν τον σύλλογο για να φύγω και να ψάξω κάτι άλλο".

Barcelona soccer star Lionel Messi poses for the media after receiving his 6th Golden Boot award in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct.16, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona soccer star Lionel Messi poses for the media after receiving his 6th Golden Boot award in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct.16, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Για το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει το βραβείο Puskas, το οποίο απονέμεται στον ποδοσφαιριστή που έχει σημειώσει το ωραιότερο γκολ της σεζόν: "Πάντα λέω πως τα ατομικά βραβεία δεν είναι ο στόχος μου. Δεν σκέφτομαι το βραβείο Best, το Χρυσό Παπούτσι, τη Χρυσή Μπάλα ή λιγότερο το καλύτερο γκολ της χρονιάς. Αν έρθει, καλώς. Αν όχι, δεν συνέβη κάτι".

Photo Credits: AP Photo/Joan Monfort

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ