ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Δεν ξέρω αν θα γίνω φίλος με τον Κριστιάνο"

Soccer player Lionel Messi and wife Antonella arrive to attend The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Soccer player Lionel Messi and wife Antonella arrive to attend The Best FIFA 2017 Awards at the Palladium Theatre in London, Monday, Oct. 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Μαγειρεύει ο Λιονέλ Μέσι; Μπορεί να γίνει φίλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Για ποιο φαγητό "παραβιάζει" τη δίαιτά του; Γιατί ο γιος του τον φωνάζει "Λέο Μέσι" κι όχι μπαμπά; Ο Αργεντινός απαντά σε μια απολαυστική συνέντευξη στη "Marca"

Αφού παρέλαβε την Παρασκευή (24/11) το μεσημέρι το "Χρυσό Παπούτσι" για τη σεζόν 2016-2017 συνοδευμένος από τη σύζυγό του, Αντονέλα Ροκούσο, και τον γιο του, Τιάγκο, ο Λιονέλ Μέσι παραχώρησε συνέντευξη στη "Marca".

Στο πρώτο μέρος που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα, ο Αργεντινός υποστήριξε ότι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν-Ζερμέν είναι οι πιο δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες αυτή τη στιγμή. Το δεύτερο μέρος, ωστόσο, είναι και πιο απολαυστικό.

Ο "Pulga" απαντά στα ερωτήματα αν μαγειρεύει κι αν μπορεί να γίνει φίλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αποκαλύπτει το φαγητό για το οποίο "παραβιάζει" τη δίαιτά του, αλλά και το λόγο που ο γιος του τον φωνάζει "Λέο Μέσι" κι όχι μπαμπά. Αναλυτικά είπε:

Για τη Χρυσή Μπάλα: "Είναι αναγνώριση, αλλά πάντα έλεγα ότι δεν η προτεραιότητά μου τα ατομικά βραβεία. Θα ήθελα να κατακτήσω ένα ακόμη Champions League ή πρωτάθλημα. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μου. Αλλά, είναι όμορφο για ο,τι σημαίνει αυτό".

FC Barcelona's Lionel Messi poses with his his fourth Golden Shoe award after receiving his fourth Golden Shoe award for leading all of Europe's leagues in scoring last season in Barcelona, Spain, Friday, Nov 24, 2017. Messi scored 37 goals in the Spanish league last season. It was the fourth time the Barcelona forward has received the honor. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi poses with his his fourth Golden Shoe award after receiving his fourth Golden Shoe award for leading all of Europe's leagues in scoring last season in Barcelona, Spain, Friday, Nov 24, 2017. Messi scored 37 goals in the Spanish league last season. It was the fourth time the Barcelona forward has received the honor. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Για την πρόκριση της Αργεντινής στο Μουντιάλ: "Ήταν δύσκολη πρόκριση. Πέρασαν τρεις προπονητές και δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο τελευταίος ήταν ο Σαμπαόλι, με τον οποίον παίξαμε τέσσερα ματς προκριματικών και μερικά φιλικά. Η Γερμανία θα είναι ένα από τα φαβορί, όπως πάντα. Υπάρχουν κι άλλες εθνικές υποψήφιες, όπως η Βραζιλία, η Ισπανία και η Γαλλία".

Για την απουσία σημαντικών εθνικών ομάδων: "Όλες οι εθνικές έχουν δυσκολίες πρόκρισης. Είτε προέρχονται από τη Νότιο Αμερική, είτε από την Ευρώπη. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι πιο ομοιόμορφο και κάποια μικρή ομάδα με σωστή τακτική μπορεί να σε δυσκολέψει. Έμεινε έξω η Ολλανδία, η Ιταλία. Κανείς δεν το περίμενε".

Argentina's Sergio Aguero (9) celebrates with team mates Alejandro Gomez (22), Cristian Pavon (26) and Lionel Messi (10) after scoring his side's opening goal during the international friendly soccer match between Russia and Argentina at Luzhniki World Cup 2018 stadium in Moscow, Russia, Saturday, Nov. 11, 2017. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Argentina's Sergio Aguero (9) celebrates with team mates Alejandro Gomez (22), Cristian Pavon (26) and Lionel Messi (10) after scoring his side's opening goal during the international friendly soccer match between Russia and Argentina at Luzhniki World Cup 2018 stadium in Moscow, Russia, Saturday, Nov. 11, 2017. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP

Για τον Ουμτιτί: "Ειλικρινά, δεν τον γνώριζα πολύ πριν έρθει. Δεν με εκπλήσσουν αυτά που κάνει, γιατί τον βλέπω στις προπονήσεις".

Για την αποχώρηση του Νεϊμάρ: "Η φυγή του Νέι, προκάλεσε αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού μας. Χάσαμε σε επιθετική δυνατότητα, αλλά αυτό μας ευνόησε στον αμυντικό τομέα. Τώρα έχουμε περισσότερη τάξη κι αυτό μας κάνει πιο δυνατούς".

Για τον ανταγωνισμό του με τον Κριστιάνο και για το αν άλλοι (πλην των δύο) μπορούν να κατακτήσουν τη "Χρυσή Μπάλα": "Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να κερδίσουν τη "Χρυσή Μπάλα". Τα τελευταία χρόνια ήμασταν δύο, τώρα υπάρχουν ο Νεϊμάρ, ο Σουάρες, ο Εμπαπέ".

Για το εάν μπορεί να γίνει φίλος με τον Κριστιάνο σε βάθος χρόνου: "Δεν ξέρω αν θα γίνουμε. Η φιλία είναι κάτι που φτιάχνεται με το χρόνο και τη γνωριμία. Δεν έχουμε σχέση, γιατί βλεπόμαστε στις βραβεύσεις. Είναι η μοναδική στιγμή που μιλάμε. Δεν βλεπόμαστε μετά ξανά".

Μέσι: "Δεν ξέρω αν θα γίνω φίλος με τον Κριστιάνο"

Για την αλλαγή που επέφερε η οικογενειακή ζωή: "Είναι μεγάλη αλλαγή σε όλα. Βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά και το γεγονός ότι έγινα πατέρας είναι το πιο όμορφο που μου συνέβη στη ζωή. Το να έχεις δύο παιδιά και να περιμένεις τρίτο είναι φανταστικό. Η μέρα μου βασίζεται στα παιδιά. Το πρωί τα πάω σχολείο κι όταν επιστρέφω από την προπόνηση, πάω να πάρω τον Τιάγκο. Είναι πολύ φυσιολογικό. Δεν μου ζητούν πολλές φορές να παίξουμε μπάλα. Αλλά μερικές φορές το κάνουν. Ακόμη κι ο Ματέο που είναι πιο μικρός. Και οι δύο είναι δεξιοπόδαροι. Μιλάμε λίγο για ποδόσφαιρο στο σπίτι. Πρέπει να συμβεί κάτι συγκεκριμένο στην Μπαρτσελόνα ή την εθνική για να μιλήσουμε".

Για το εάν καταλαβαίνουν τα παιδιά του ποιος είναι ο Μέσι: "Ο Ματέο όχι ακόμη. Κοιτάζει παράξενα, όταν κάποιος πλησιάζει για να ζητήσει αυτόγραφο. Ο Τιάγκο αρχίζει και καταλαβαίνει πολλά. Όχι τα πάντα. Ακόμη και στο σπίτι έρχεται και με φωνάζει Λέο Μέσι, γιατί έτσι το ακούει από τους συμμαθητές του".

FC Barcelona's Lionel Messi poses with his wife Antonella Roccuzzo and their son Thiago after receiving his Golden Shoe award for leading all of Europe's leagues in scoring last season in Barcelona, Spain, Friday, Nov 24, 2017. Messi scored 37 goals in the Spanish league last season. It was the fourth time the Barcelona forward has received the honor. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi poses with his wife Antonella Roccuzzo and their son Thiago after receiving his Golden Shoe award for leading all of Europe's leagues in scoring last season in Barcelona, Spain, Friday, Nov 24, 2017. Messi scored 37 goals in the Spanish league last season. It was the fourth time the Barcelona forward has received the honor. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Για το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας: "Δεν ξέρω τι θα κάνω. Μιλάμε αρκετές φορές στην οικογένεια για το τι θα κάνω όταν τελειώσει η καριέρα μου. Προπονητή δεν με βλέπω. Όταν περνούν τα χρόνια, αλλάζουν τα πράγματα, αλλά τώρα δεν το βλέπω. Μου μένουν ακόμη χρόνια μέχρι το τέλος της καριέρας. Θα το δούμε τότε"

Για το εάν μαγειρεύει: "Πραγματικά, ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία. Θα ήμουν ικανός να κάνω κάτι, αλλά δεν μπήκα".

Για το φαγητό που βγαίνει από την εξίσωση της δίαιτας: "Η σοκολάτα. Ακόμη και τώρα, μια στο τόσο... αμαρτάνω με σοκολάτα".

Για το τι του λείπει: "Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει η σιέστα. Τώρα, με τα παιδιά τελείωσαν οι σιέστες".

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez, AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ