ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: "Δεν κάνω εγώ κουμάντο στην Μπαρτσελόνα"

Μέσι: "Δεν κάνω εγώ κουμάντο στην Μπαρτσελόνα"
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Μέσι μίλησε στην "Sport" για τον Νεϊμάρ, το κακό φεγγάρι της Μπαρτσελόνα, τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Λίβερπουλ, τις ευθύνες του Βαλβέρδε και τα μελλοντικά του σχέδια.

Μία μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Λιονέλ Μέσι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Καταλανικής " Sport", αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τα συναισθήματα του μετά από τον περσινό αποκλεισμό από την Λίβερπουλ, τι ισχύει σχετικά με το συμβόλαιο του, τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος, τον ρόλο του στους "μπλαουγκράνα", ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει και το καρφί του στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα για την αρνητική κατάληξη της υπόθεσης Νεϊμάρ.

Η αρχή έγινε με ερώτηση για την περσινή σεζόν και το πρόσημο που θα έβαζε για τον ίδιο αλλά και την Μπαρτσελόνα.

" H αλήθεια είναι πως η χρονιά δεν τελείωσε πολύ καλά για εμάς, όμως είχαμε μία εξαιρετική σεζόν συνολικά. Ένα παιχνίδι μέσα σε μία ολόκληρη σεζόν ήταν ουσιαστικά η καταστροφή για εμάς. Στην συνέχεια παίξαμε έναν τελικό για το Copa Del Rey και είχαμε επηρεαστεί από τον αποκλεισμό με την Λίβερπουλ.

Σε προσωπικό επίπεδο είμαι πολύ ευχαριστημένος και αισθανόμουν εξαιρετικά. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντα είναι να κατακτώ τίτλους. Οπότε είμαι χαρούμενος που πήραμε το πρωτάθλημα."

Πως πάει ο τραυματισμός σου;

" Νιώθω καλύτερα. Η αλήθεια είναι πως ήρθε σε πολύ κακή στιγμή καθώς συνέβη μόλις στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς. Πριν από το ματς με την Μπέτις αισθανόμουν έτοιμος να επιστρέψω όμως δυστυχώς το πίεσα λίγο περισσότερο και έπρεπε να περιμένω για να μην πάθω υποτροπή. Θα παίξω όταν νιώσω πραγματικά έτοιμος."

Πότε υπολογίζεται να επιστρέψεις και να αγωνιστείς ξανά;

" Σίγουρα δεν θα παίξω απέναντι στην Βαλένθια. Θα δούμε εάν θα επιστρέψω απέναντι στην Ντόρτμουντ για το Champions League η απέναντι στην Γρανάδα. Θέλω πάντως να μπω ξανά στο γήπεδο όσο πιο γρήγορα γίνεται."

Πως σου φαίνεται το φετινό μουδιασμένο ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα;

" Δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς έχουμε πολλούς τραυματισμούς στο ξεκίνημα. Απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δεν αξίζαμε να χάσουμε στο τέλος. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι στην Μπέτις. Οι ελλείψεις μας κόστισαν και με την Οσασούνα. Μετά το διάλειμμα για τις Εθνικές ομάδες, πάντως θα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί και να πάρουμε τα παιχνίδια."

Θα υπέγραφες για να κερδίσεις το Champions League και να χάσεις το πρωτάθλημα την φετινή σεζόν;

" Όχι δεν θα το υπέγραφα. Στην αρχή της σεζόν πάντα λέμε το ίδιο. Θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Σίγουρα θα ήθελα όσο τίποτα να κερδίσω το Champions League, αφού έχει περάσει καιρός από τότε που το κατακτήσαμε, όμως θέλω να κερδίσω όλους τους τίτλους. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπέγραφα κάτι τέτοιο."

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Λίβερπουλ για τα ημιτελικά του Champions League και για το μάθημα που πήραν από το Άνφιλντ αλλά και την Ρώμη τα τελευταία δύο χρόνια.

" Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρεις στο εκτός έδρας παιχνίδι εάν θέλεις να κατακτήσεις το Champions League. Για παράδειγμα στο τελευταίο Ευρωπαϊκό τρόπαιο που κερδίσαμε θυμάμαι να έχουμε σκοράρει παντού. Ήταν το ίδιο για εμάς είτε παίζαμε εντός, είτε εκτός έδρας. Εκείνο το βράδυ τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. 'Ηταν ένα κακό παιχνίδι, από όλες τις απόψεις.

Σίγουρα πήραμε μαθήματα, έτσι νομίζω. Χρειάζεται να σκοράρεις πάντα εκτός έδρας, είναι προφανές."

Κάπου εκεί ρωτήθηκε για τον Νεϊμάρ και εάν θα τον ήθελε πίσω στην Βαρκελώνη.

" Η αλήθεια είναι πως θέλω να γυρίσει πίσω ο "Νέι'. Μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που είναι ενάντια στο να γυρίσει λόγω του τρόπου που αποχώρησε τότε. Όμως εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, σε αγωνιστικό επίπεδο θα μας βοηθούσε πολύ, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και η ομάδα μας θα ήταν ευκολότερο να διεκδικήσει τους στόχους της. Θα ήθελα πολύ να γυρίσει πίσω."

Πιστεύεις πως η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα για να φέρει πίσω τον Νεϊμάρ;

" Δεν ξέρω. Πραγματικά δεν ξέρω εάν έκανε όλα αυτά που έπρεπε για να τον φέρει πίσω. Δεν με έχει πληροφορήσει κάποιος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις. για να ξέρω εάν έκαναν τα πάντα. Δεν ξέρω εάν το κλαμπ θέλει τον Νέϊμάρ πίσω στην ομάδα, πάντως ο "Νέι" ήθελε πολύ να γυρίσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι συζητήσεις με την Παρί είναι εξαιρετικά δύσκολες, αφού μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες; του κόσμου."

Έχεις μιλήσει με τον Νεϊμάρ το φετινό καλοκαίρι;

" Δεν έχουμε μιλήσει μετά από το τέλος των διαπραγματεύσεων. Εγώ τραυματίστηκα και εκείνος ξεκίνησε να παίζει. Πάντως θέλει να φύγει από την Γαλλία και να γυρίσει σε εμάς. Τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και ποτέ δεν ξέρεις."

Έχει ακουστεί πως εσύ δίνεις τις εντολές στην Μπαρτσελόνα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

" Φυσικά και όχι. Είμαι ένας απλός παίκτης όπως όλοι οι άλλοι. Το μόνο που θέλω είναι να κερδίζω τίτλους και θέλω τους καλύτερους για να τα καταφέρω."

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Μούσα Ντεμπελέ και στον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιες καταστάσεις.

" Ο Ντεμπελέ έχει φοβερά προσόντα για να πετύχει. Είναι πολύ νέος και είναι σημαντικό να κάνει το βήμα και να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται για να πετύχει στην Μπαρτσελόνα. Αυτό θα ήταν καλό για εμάς αλλά και για τον ίδιο"

Αναφέρθηκε επίσης στην αποτυχία πολλών ποδοσφαιριστών να αγωνιστούν στην Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια.

" Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις στην Μπαρτσελόνα. Είναι το μεγαλύτερο κλαπμ στον κόσμο και τα πάντα είναι δύσκολα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο Καμπ Νόου. Πρέπει να είσαι δυνατός και να έχεις αυτοπεποίθηση."

Φοβάσαι την φυγή του Βαλβέρδε;

" Θα ήταν ότι χειρότερο για εμάς να αποχωρήσει ο Βαλβέρδε. Δεν φταίει αυτός για τους αποκλεισμούς. Οι μόνοι που φταίμε είμαστε εμείς. Το έχω ξαναπεί, δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από εμάς. Το προπονητικό επιτελείο είχε κάνει φανταστική δουλειά όλη την σεζόν και δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο παιχνίδι".

Τέλος ρωτήθηκε για το συμβόλαιο του και την περιβόητη ρήτρα αποδέσμευσης που έχει μπει ως όρος.

" Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο θέμα. Εάν μιλήσω θα σπάσω την συμφωνία. Αυτό που ξέρω είναι πως θέλω να μείνω στην Μπαρτσελόνα όσο περισσότερο μπορώ αρκεί να μου το επιτρέπει η φυσική μου κατάσταση αλλά και το πλάνο που θα ακολουθούμε. Δεν θέλω να έχω ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο απλά για να το έχω.

Θέλω ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ που θα προβλέπει πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα διεκδικούμε τίτλους. Πάντως οι οπαδοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν για αυτό. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω στην Μπαρτσελόνα με νέο συμβόλαιο."

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ