ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μέσι: 700 ματς με γκολ από τα πόδια του κάθε 66 λεπτά!

Barcelona's Luis Suarez is congratulated by Lionel Messi, right, after scoring the opening goal during a Champions League soccer match Group F between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Luis Suarez is congratulated by Lionel Messi, right, after scoring the opening goal during a Champions League soccer match Group F between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Λιονέλ Μέσι προσέφερε κόντρα στην Ντόρτμουντ ένα ακόμα ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ, στο ματς Νο 700 με την Μπαρτσελόνα, με τους αριθμούς των γκολ και των ασίστ του να προκαλούν δέος.

Η Ντόρτμουντ ταξίδεψε στην Βαρκελώνη με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αύξανε τις ελπίδες της για πρόκριση στους "16" του Champions League όμως το φινάλε του αγώνα στο Καμπ Νόου βρήκε τους παίκτες της να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι έχοντας ηττηθεί με 3-1, με το αποτέλεσμα αυτό να φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Λιονέλ Μέσι.

O Pulga ήταν εκείνος που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη νίκη-πρόκριση στους "16" καθώς πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε την ασίστ στους Σουάρες και Γκριεζμάν στα άλλα δύο τέρματα των μπλαουγκράνα, με αποτέλεσμα να γιορτάσει με ιδανικό τρόπο τον αριθμό ορόσημο των 700 αγώνων του με την μπλαουγκράνα φανέλα.

Αν ρίξει μάλιστα κανείς μία ματιά στους αριθμούς που συνοδεύουν τα 700 παιχνίδια του με την Μπάρσα, το σίγουρο είναι πως θα αισθανθεί θαυμασμό και δέος για τον πεντάκις κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, που φαντάζει ως μία τέλεια ποδοσφαιρική μηχανή παραγωγής τερμάτων, είτε ως εκτελεστής είτε ως δημιουργός.

Σε αυτά τα 700 ματς που έχει πάρει μέρος (τα 618 ως βασικός), ο Pulga έχει να επιδείξει συνολικά 613 γκολ (427 στο πρωτάθλημα, 114 στο Champions League, 51 στο Κύπελλο, 21 σε ισπανικό και Ευρωπαϊκό Σούπερ αλλά και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) και 237 ασίστ, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως 46 φορές έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Barcelona's Antoine Griezmann celebrates with teammate Lionel Messi, top, after scoring his side's third goal during a Champions League group F soccer match between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Barcelona's Antoine Griezmann celebrates with teammate Lionel Messi, top, after scoring his side's third goal during a Champions League group F soccer match between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Όσον αφορά στην κατανομή των γκολ; Σε 218 ματς έχει σκοράρει από μία φορά, σε 125 ματς έχει σκοράρει δις, σε 40 ματς έχει πανηγυρίσει χατ-τρικ, σε 5 παιχνίδια έχει βρει τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα ενώ μεγάλο παράσημο για τον Αργεντινό είναι το ματς κόντρα στην Λεβερκούζεν το 2012 στο Champions League όπου εκτέλεσε πέντε φορές τους Γερμανούς στο Καμπ Νόου.

Με το γκολ του κόντρα στην Ντόρτμουντ το βράδυ της Τετάρτης, ο 32χρονος σούπερ σταρ κατάφερε μάλιστα να πληγώσει την 34η διαφορετική ομάδα στην πορεία του στη διοργάνωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί και ο εκπληκτικός μέσος όρος που έχει όσον αφορά στη συμμετοχή του στα γκολ της Μπαρτσελόνα την τελευταία 15ετία.

Στο υποθετικό σενάριο λοιπόν που ο Μέσι σταματούσε τώρα την καριέρα του, έχει 700 ματς με 0.98 γκολ ανά 90’, δηλαδή γκολ κάθε 92 λεπτό ενώ αν βάλουμε και τις ασίστ στο... παιχνίδι, εκεί χάνεται η μπάλα, με τον Μέσι να έχει συμμετοχή σε γκολ ανά 66 λεπτά από το πρώτο ματς της καριέρας του στους μπλαουγκράνα μέχρι και σήμερα!

Barcelona's Lionel Messi, left, celebrates after scoring his side's second goal with Antoine Griezmann, centre and Luis Suarez during a Champions League soccer match Group F between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi, left, celebrates after scoring his side's second goal with Antoine Griezmann, centre and Luis Suarez during a Champions League soccer match Group F between Barcelona and Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

"Σε τοπ φόρμα, ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δει ποτέ. Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική και ο Μέσι όπως πάντα επικίνδυνος", δήλωσε μετά τον αγώνα ο στόπερ της Ντόρτμουντ Ματς Χούμελς, την ώρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία του Μέσι με τους Σουάρες και Γκριεζμάν.

"Ο Λούις και ο Λέο καταλαβαίνει τέλεια ο ένας τον αλλο επειδή είναι μαζί για πολύ καιρό. Ο Μέσι είναι εξαιρετικός πασέρ και το έδειξε και με τη συνεργασία του με τον Γκριεζμάν στη φάση του τρίτου γκολ.

Έχουν περάσει πολλές ώρες μαζί τη φετινή σεζόν. Δεν έχω να πω κάτι έξτρα για την εμφάνισή του Μέσι. Ήταν εκπληκτική. Δεν είναι μόνο αυτά που κάνει αλλά και το πότε τα κάνει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Champions League: Οι οκτώ ομάδες που έχουν προκριθεί

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ