ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Με το "30" κάνει ντεμπούτο ο Λιονέλ Μέσι

Με το "30" κάνει ντεμπούτο ο Λιονέλ Μέσι

Γεγονότα και αριθμοί στο ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα, ακριβώς πριν 13 χρόνια (16/10/2004) στο Montjuic απέναντι στην Εσπανιόλ (video)

Το 1-0 της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Εσπανιόλ στις 16 Οκτωβρίου 2004 θα είχε καταγραφεί στην ιστορία απλά ως ακόμα μία νίκη των μπλαουγκράνα σε καταλανικό ντέρμπι. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα όμως, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ένα κοντούλης ανήλικος τύπος με το "30" στην πλάτη.

Έπαιζε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο και τον έλεγαν Lionel Messi:

34.400 θεατές είδαν από κοντά το ντεμπούτο του Messi στο καταλανικό ντέρμπι που διεξήχθη στην έδρα της Εσπανιόλ. Ήταν η πρώτη φορά που ο Αργεντινός βρέθηκε σε αποστολή της Μπαρτσελόνα.

4 παίκτες από τη δεύτερη ομάδα είχε καλέσει σε εκείνο το ματς ο Frank Rijkaard για να καλύψει τις απουσίες ισάριθμων παικτών εξαιτίας τραυματισμών.

Η παρέα στον πάγκο για τον Messi αποτελούνταν από τους Damià, Rubén (τερματοφύλακας), Cristian Hidalgo, Peña, Iniesta και Fernando Navarro.

Στο 9ο λεπτό ο Deco σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Με το 30 στην πλάτη, ο Messi πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 82'.

Ο Deco ήταν αυτός που άφησε τη θέση του για τον Αργεντινό.

17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών ήταν η ακριβής ηλικία του Messi στο ντεμπούτο του. Έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στην Μπάρτσα, πίσω από τον Paulino Alcántara.

Δεξιός εξτρέμ ήταν η θέση του Messi μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτόν τον χώρο κινήθηκε και τα επόμενα πέντε χρόνια στην ομάδα.

Survivor. Μόνο ο Iniesta συνεχίζει στην Μπαρτσελόνα από τους παίκτες που έπαιξαν εκείνη την ημέρα. Είχε μπει στο 67' στη θέση του Samuel Eto'o.

7,5 μήνες πήρε στονMessi για να βάλει το πρώτο του επίσημο γκολ. Αυτό ήρθε την 34η αγωνιστική κόντρα στην Αλμπαθέτε στο Camp Nou, στις 1/5/2005.

77 λεπτά έπαιξε συνολικά ο Αργεντινός τη σεζόν 2004/05 για την πρώτη ομάδα.

Photo credits: fcbarcelona.com

Η ιστορική (πια) στιγμή της αλλαγής:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ