ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λουίς Ενρίκε: "Φεύγω από τη Μπαρτσελόνα"

Λουίς Ενρίκε: "Φεύγω από τη Μπαρτσελόνα"

Ο Λουίς Ενρίκε αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Χιχόν ότι δεν θα μείνει στη Μπαρτσελόνα και τη νέα σεζόν. Φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση οι Σαμπαόλι, Κούμαν και Βαλβέρδε.

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 6-1 τη Χιχόν στο "Camp Nou", για την 25η αγωνιστική της Primera Division και μετά το ματς ο Λουίς Ενρίκε έριξε τη... βόμβα. Αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι τη νέα σεζόν δεν θα είναι προπονητής στους "μπλαουγκράνα".

Λίγο νωρίτερα το ανακοίνωσε και στους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια. " Δεν θα κοουτσάρω τη Μπαρτσελόνα τη νέα σεζόν. Είναι μια δύσκολη απόφαση για εμένα, την οποία πήρα ύστερα από σκέψη. Ευχαριστώ τους παίκτες για την υποστήριξη" είπε αρχικά ο 47χρονος τεχνικός.

Πρόσθεσε: " Ο τρόπος με τον οποίο κάνω αυτή τη δουλειά, είναι ο λόγος που φεύγω. Υπάρχουν ελάχιστες ώρες για ξεκούραση και το έχω ανάγκη. Θα ακολουθήσουν τρεις συναρπαστικοί μήνες, είμαστε σε δύσκολη θέση. Θα είμαι απολύτως αφοσιωμένος μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά θα ξεκουραστώ. Ευχαριστώ το κλαμπ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πέρασα αξέχαστα χρόνια".

Το συμβόλαιο του Λουίς Ενρίκε στη Μπαρτσελόνα εκπνέει στις 30 Ιουνίου. Επομένως αυτό δεν θα ανανεωθεί και οι άνθρωποι του συλλόγου θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία εξεύρεσης του διαδόχου του. Ο Ισπανός είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας τον Μάιο του 2014, έχοντας περάσει κατά το παρελθόν και από Ρόμα και Θέλτα Βίγκο.

Αυτά τα χρόνια που κοουτσάρει τους "μπλαουγκράνα" μετρά 125 νίκες, 21 ισοπαλίες και 18 ήττες σε 164 ματς. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα (2014-2015, 2015-2016), δύο κύπελλα Ισπανίας (2014-2015, 2015-2016), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015-2016), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2015-2016) και φυσικά ένα Champions League (2014-2015).

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου είπε: " Ο Λουίς Ενρίκε μας οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, αλλά αποδεχόμαστε την απόφασή του. Ήταν ένας εξαιρετικός προπονητής".

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ "ΜΠΑΡΤΣΑ"

Ο τεχνικός της Σεβίλλης, Χόρχε Σαμπαόλι, εμφανίζεται ως φαβορί για να διαδεχτεί τον Λουίς Ενρίκε, ενώ δυνατά "παίζουν" και τα ονόματα των Ρόναλντ Κούμαν (Έβερτον), αλλά και Τόμας Τούχελ (Ντόρτμουντ), Ερνέστο Βαλβέρδε (Αθλέτικ Μπιλμπάο).

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ