ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λιονέλ Μέσι: Στις 7 Δεκεμβρίου 2004 έκανε ντεμπούτο στο Champions League

FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring during a Spanish Copa del Rey soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Jan. 30, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring during a Spanish Copa del Rey soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Jan. 30, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε πριν ακριβώς 15 χρόνια (7/12/2004) το ντεμπούτο του στο Champions League, αντιμετωπίζοντας στην Ουκρανία τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για τη φάση των ομίλων. (VIDEO)

Έχει κατακτήσει έξι Χρυσές Μπάλες, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι ο κορυφαίος της γενιάς και ένας από τους καλύτερους (για πολλούς ο καλύτερος) όλων των εποχών. Όσα και αν γραφτούν για τον Λιονέλ Μέσι, είναι πολύ λίγα. Ο άνθρωπος είναι εξωγήινος και τα επιτεύγματά του στο χορτάρι είναι εξωπραγματικά.

Με 140 συμμετοχές και 114 γκολ στο Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, είναι και ο "βασιλιάς" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρώντας και τέσσερα τρόπαια (2006, 2009, 2011, 2015). Παράλληλα, έχει αναδειχθεί και έξι φορές πρώτος σκόρερ του θεσμού. Ένας ζωντανός μύθος του ποδοσφαίρου...

Ο Μέσι έκανε ντεμπούτο στο Champions League στις 7 Δεκεμβρίου 2004, με τον Φρανκ Ράικαρντ να του δίνει φανέλα βασικού στον αγώνα με τη Σαχτάρ στο Νόνετσκ. Ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να σκοράρει σε εκείνο το ματς, αλλά πήρε το βάπτισμα του πυρός. Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία του μέχρι σήμερα, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ