ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κούμαν: "Ευελπιστώ να μείνει ο Μέσι για πολλά χρόνια"

Ronald Koeman holds up a soccer shirt with his name on it during his official presentation as coach for FC Barcelona in Barcelona, Spain, Wednesday, Aug. 19, 2020. Barcelona officially announced earlier on Wednesday a deal with Koeman to become their coach five days after the team's humiliating 8-2 loss to Bayern Munich in the Champions League quarterfinals. Barcelona says the former defender's deal runs through June 2022. Koeman replaces the fired Quique Setien. (AP Photo/Joan Monfort)
Ronald Koeman holds up a soccer shirt with his name on it during his official presentation as coach for FC Barcelona in Barcelona, Spain, Wednesday, Aug. 19, 2020. Barcelona officially announced earlier on Wednesday a deal with Koeman to become their coach five days after the team's humiliating 8-2 loss to Bayern Munich in the Champions League quarterfinals. Barcelona says the former defender's deal runs through June 2022. Koeman replaces the fired Quique Setien. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Ο Ρόναλντ Κούμαν έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο θα συναντηθεί στο επόμενο διάστημα.

Ο Ρόναλντ Κούμαν παρουσιάστηκε μπροστά στα ΜΜΕ ως ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός των Καταλανών συστήθηκε στο κοινό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε καυτά ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

"Είναι μία ημέρα για να είσαι χαρούμενος. Όλοι ξέρουν ότι η Μπαρτσελόνα είναι το σπίτι μου και για μένα είναι μία πρόκληση. Δεν είναι εύκολο γιατί ότι απαιτούν το μάξιμουμ. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές, η εικόνα τις προηγούμενες μέρες δεν είναι αυτό που θέλουμε. Πρέπει να δουλέψουμε για να κερδίσουμε ξανά το πρεστίζ μας. Η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη. Από τώρα ξεκινάει η δουλειά και η μάχη για να φτάσουμε στην κορυφή" ανέφερε στην αρχή.

Ένα από τα θέματα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον είναι το ζήτημα του Μέσι, μετά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για την αποχώρησή του: "Δεν ξέρω εάν πρέπει να τον πείσω. Ξεκάθαρα θα ήθελα να τον έχω στην ομάδα. Μου αρέσει να δουλεύω μαζί του γιατί σου παίρνει τα ματς. Έχει συμβόλαιο. Πρέπει να μιλήσω μαζί του είναι ο αρχηγός της ομάδας. Πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παίκτες. Στην περίπτωση του Μέσι ευελπιστώ να συνεχίσει για πολλά χρόνια".

Στη συνέχεια μίλησε και για τις γενικότερες αλλαγές που χρειάζεται η ομάδα: "Δεν θέλω να μιλήσω για παίκτες ξεχωριστά. Πρέπει να βρω το καλύτερο για την ομάδα. Να βρω τον καλύτερο συνδυασμό. Υπάρχουν παίκτες κάποιας ηλικίας που μπορεί να έχουν αμφιβολίες για την απόδοσή τους, αλλά χρειάζεται να τους σεβόμαστε όλους. Το πλάνο μας είναι να ψάξουμε το καλύτερο για την ομάδας κι αν πρέπει να παρθούν αποφάσεις, θα προχωρήσουμε. Όλα κύλησαν γρήγορα και δουλεύουμε γι' αυτές τις αποφάσεις. Δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένους παίκτες".

Για την σχέση της Μπαρτσελόνα με το ολλανδικό ποδόσφαιρο: "Είμαι Ολλανδός και θέλω να έχουμε την μπάλα. Η πρόθεση είναι να είμαστε κυρίαρχοι με την μπάλα, να παίζουμε καλά και να κερδίσουμε. Έχω μάθει από πολλούς προπονητές ως παίκτης και έχω την εμπειρία. Έχω τις προδιαγραφές. Η σύνδεση μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ολλανδίας υπάρχει".

Για τη συντριβή από την Μπάγερν με σκορ 8-2 τόνισε: "Είμαι πολύ λυπημένος για το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να έγινε αυτό, ακόμη κι αν μιλάμε για μια τόσο καλή ομάδα όπως η Μπάγερν. Μετά από εκείνο το βράδυ, θα είναι διαφορετικές οι μέρες".

Επίσης, ερωτήθηκε και για τις επερχόμενες εκλογές των Καταλανών τονίζοντας ότι μένει συγκεντρωμένος στη δουλειά του: "Πρώτα πρέπει να βάλεις ενέργεια στα πράγματα που έχεις στα χέρια σου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίρνω καλά αποτελέσματα. Έχω δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο. Ξέρω ότι υπάρχουν εκλογές και θα υπάρξει νέος πρόεδρος, αλλά αν δουλέψω και κερδίσω, ο επόμενος πρόεδρος δεν θα έχει αμφιβολίες.

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα δοθεί ευκαιρία στον Κοούτινιο: "Είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα κι αν πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, θα το κάνουμε. Τα βλέπω όλα θετικά. Θα μου πάρει περισσότερο χρόνο να δω και τους νέους. Εμείς οι Ολλανδοί δεν έχουμε δίλημμα όταν πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στους νέους".

Ακόμη, μίλησε και για την απόδοση του Ντε Γιονγκ στην πρώτη του χρονιά στην Μπαρτσελόνα: "Είναι πάντα δύσκολη η πρώτη χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Δεν έπαιξε στη θέση του. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να βρει τη θέση του και να αισθανθεί πιο άνετα. Τότε θα παίξει καλύτερα".

Όσον αφορά τον Σουάρες ανέφερε: "O Μέσι είναι διαφορετικός γιατί είναι αρχηγός, αλλά θα μιλήσω με όλους".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μιλώντας για την αγωνιστική κρίση της ομάδας του: "Η Μπαρτσελόνα έχει οικονομική και κοινωνική υγεία. Διανύουμε μία περίοδο κρίσης στο αθλητικό κομμάτι και γι' αυτό συζητάμε. Χρειαζόμαστε αθλητικές λύσεις και η άφιξη του Κούμαν είναι το πρώτο βήμα".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ