ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Κοκαΐνη συσκευασμένη με... τη φωτογραφία του Μέσι

Κοκαΐνη συσκευασμένη με... τη φωτογραφία του Μέσι

Για ξεκάρφωμα χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι διακινητές ναρκωτικών στο Περού. Σκοπός τους ήταν να περάσουν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στην Ευρώπη δίχως, όμως, να τα καταφέρουν.

Κοκαΐνη τυλιγμένη με τη φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι προσπάθησαν να περάσουν στην Ευρώπη διακινητές ναρκωτικών στο Περού. Όμως, οι Αρχές απέτρεψαν την εν λόγω "εισβολή".

"Κατασχέσαμε συνολική ποσότητα 1,4 τόνου που θα έφευγαν απ' το Περού με προορισμό λιμάνι του Βελγίου. Πρόκειται για 1.288 πακέτα, στα οποία αναγραφόταν το όνομα του Μέσι και υπήρχε η φωτογραφία του ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα", αναφέρει ανακοίνωση της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν γίνει συλλήψεις.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λίμα, ενώ η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών έφτασε στην πρωτεύουσα του Περού απ' το Βάγιε ντε λος Ρίος Απουριμάκ Ένε και το Μαντάρο με τελικό προορισμό το Καγιάο.

Η επιτυχία των Αρχών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, μιας και το συνολικό κόστος ξεπερνούσε τα 85 εκατ. δολάρια!

Το Περού, μαζί με την Κολομβία, ανήκουν στις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κόκας, το οποίο είναι το βασικό συστατικό της κοκαΐνης. Επίσης, εκεί δρουν οι μεγαλύτερες συμμορίες ναρκωτικών του Μεξικού και μέσω του σημείου εκείνου γίνεται η διακίνηση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ