ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Μπαρτσελόνα θύμησε το ονειρεμένο ντεμπούτο του Βαλβέρδε πριν 30 χρόνια!

Η Μπαρτσελόνα θύμησε το ονειρεμένο ντεμπούτο του Βαλβέρδε πριν 30 χρόνια!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνδύασε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα με πρόκριση σε ευρωπαϊκό ματς και οι "μπλαουγκράνα" το θύμησαν 30 χρόνια μετά (VIDEO).

Από το καλοκαίρι του 2017 ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα και μετράει ήδη νταμπλ στην Ισπανία στην πρώτη του μόλις σεζόν στους "μπλαουγκράνα", ωστόσο πέρα από την προπονητική καριέρα που διανύει τώρα, έχει να επιδείξει και ποδοσφαιρική καριέρα τους Καταλανούς παίζοντας εκεί από το 1988 μέχρι το 1990.

Μάλιστα, την Παρασκευή (9/11) συμπληρώθηκαν ακριβώς 30 χρόνια από τότε που ο "Τσινγκούρι" είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα και ο καταλανικός σύλλογος το θύμισε σε όλους, μέσω σχετικού κειμένου που φιλοξένησε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

"Ο νυν προπονητής της πρώτης ομάδας φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίσημη διοργάνωση στις 9 Νοεμβρίου 1988, στον δεύτερο αγώνα κόντρα στην Λεχ Πόζναν για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Το πρώτο ματς στο Καμπ Νόου είχε λήξει 1-1 και ο προπονητής Γιόχαν Κρόιφ είχε αποφασίσει να φρεσκάρει την ομάδα του, συμπεριλαμβάνοντας στην 17μελή αποστολή τον Βαλβέρδε.

Το αρχικό πλάνο ήταν να μείνει εκτός της τελικής 16άδας, με τον Βαλβέρδε να εντυπωσιάζει πάντως στην τελευταία προπόνηση και να παίρνει τη φανέλα με το Νο 14, με τον Κρόιφ να του δείχνει έτσι με αυτό τον τρόπο πως ήταν η ώρα για το ντεμπούτο του.

Μπήκε ως αλλαγή στο 77ο λεπτό με το σκορ στο 1-1 χάρη σε γκολ του Ρόμπερτ για την Μπάρσα. Το ματς πήγε στην παράταση και μετά στα πέναλτι.

Εκεί ο Βαλβέρδε ήταν μεταξύ των εκτελεστών και ευστόχησε, βοηθώντας την Μπαρτσελόνα να φτάσει στα προημιτελικά μίας διοργάνωσης, που θα την κατακτούσε", αναφέρει χαρακτηριστικά η Μπαρτσελόνα για το ιστορικό ντεμπούτο του Βαλβέρδε με τα χρώματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ