ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η Κούπα της Μπαρτσελόνα και ο ΜακΓκουέιν που έσπασε το αγγλικό "εμπάργκο"

Η Κούπα της Μπαρτσελόνα και ο ΜακΓκουέιν που έσπασε το αγγλικό "εμπάργκο"

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το πρώτο της φετινό τρόπαιο, νικώντας την Εσπανιόλ στο Supercopa της Καταλωνίας. Ο ΜακΓκουέιν έγινε ο πρώτος Άγγλος της ομάδας μετά τον Γκάρι Λίνεκερ. (VIDEO)

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το καταλανικό Supercopa, νικώντας την Εσπανιόλ 4-2 στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε χωρίς σκορ, ενώ στα πέναλτι οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν 100% εύστοχοι. Οι Αλκάθερ, Παλένσια, Μίνα και Ρουίθ βρήκαν στόχο, ενώ για την Εσπανιόλ οι Νταρντέρ και Χουράδο αστόχησαν στην πρώτη και τέταρτη προσπάθειά.

Ο Βαλβέρδε έδωσε χρόνο συμμετοχής στον άτυχο φέτος, Ντεμπελέ, ο οποίος πάντως δεν έπεισε όσο διάστημα αγωνίστηκε, παραχωρώντας τη θέση του στο 62' στο Κάρλες Πέρες. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο 19χρονος Αγγλος, ΜακΓκουέιν, ο οποίος έγινε ο πρώτος Αγγλος έπειτα από 29 χρόνια που αγωνίστηκε στους "μπλαουγκράνα".

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής από το νησί που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ, που αγωνίστηκε την τριετία 1986-89. Ο ΜακΓκουέιν πήρε μετεγγραφή από την Αρσεναλ στην Μπαρτσελονα, αλλά αγωνιζόταν στη δεύτερη ομάδα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τον πέρασε ως αλλαγή στο 77' και έτσι έσπασε το αγγλικό "εμπάργκο" της Μπαρτσελόνα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ