ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η εξήγηση Βαλβέρδε σε Μέσι: "Στη Βαλένθια παίζουμε το μισό πρωτάθλημα"

Barcelona's Lionel Messi smiles during a training session at the Alvalade stadium in Lisbon, Tuesday Sept. 26, 2017. Barcelona will play Sporting CP in a Champions League, Group D soccer match Wednesday. (AP Photo/Armando Franca)
Barcelona's Lionel Messi smiles during a training session at the Alvalade stadium in Lisbon, Tuesday Sept. 26, 2017. Barcelona will play Sporting CP in a Champions League, Group D soccer match Wednesday. (AP Photo/Armando Franca) AP

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε στον πάγκο τον Λιονέλ Μέσι στο ματς με τη Γιουβέντους γιατί όπως ακούστηκε στα "μπλαουγκράνα" αποδυτήρια απέναντι στη Βαλένθια "παίζουμε το μισό πρωτάθλημα".

Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) στο Τορίνο, έτσι οι "μπλαουγκράνα" προκρίθηκαν στους "16" του Champions League, εξασφαλίζοντας και την πρώτη θέση του ομίλου τους.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άφησε στον πάγκο τον Λιονέλ Μέσι και τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 56ο λεπτό στη θέση του Ζεράρ Ντεουλοφέου.

"Ήταν μια πολύπλοκη απόφαση. Ο Μέσι έχει μαζεμένα πολλά παιχνίδια και όπως ο καθένας, έχει μεγάλα βάρη. Αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για την ομάδα και έπρεπε κάποτε να ξεκουραστεί. Υπάρχουν παίκτες που παίρνουν πολλά λεπτά συμμετοχής, όπως και ο Ζόρντι Άλμπα. Θεωρήσαμε ότι ο αγώνας θα ήταν κλειστός στην αρχή και θα άνοιγε στην συνέχεια και γι' αυτό θα ήταν καλύτερο να έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο", υποστήριξε ο "Txingurri" κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Το ρεπορτάζ από τα "μπλαουγκράνα" αποδυτήρια, αποκαλύπτει την ατάκα που ακούστηκε στην ομάδα της Βαρκελώνης: "Στο "Mestalla" παίζουμε το μισό πρωτάθλημα". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε πρώτα με τον Πέπε Κόστα, τον άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Λιονέλ Μέσι στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα.

Ο Νοτιοαμερικανός όχι μόνο δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση, αλλά αποδέχθηκε την επιλογή του προπονητή του. Η Βαλένθια υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (26/11, 21:45) για την 13η αγωνιστική της La Liga. Οι "μπλαουγκράνα" είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης με 34 βαθμούς, οι "νυχτερίδες" στη δεύτερη με τέσσερις λιγότερους (30 βαθμοί). Οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ κι Ατλέτικο, βρίσκονται δέκα βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα.

AP Photo/Armando Franca

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ