ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η αποκάλυψη του Λαπόρτα για Μέσι και Ίντερ

Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Alaves at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Saturday May 27, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Alaves at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain, Saturday May 27, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα παραχώρησε συνέντευξη στον "Guardian" και αποκάλυψε πως το 2006 η Ίντερ ήταν έτοιμη να καλύψει τη ρήτρα ύψους 150.000.000 ευρώ του Λιονέλ Μέσι!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Τζουάν Λαπόρτα στον " Guardian", όπου, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε πως το 2006 η Ίντερ βρέθηκε μία "ανάσα" απ' την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα υποστήριξε πως ο Μάσιμο Μοράτι ήταν έτοιμος να καλύψει τη ρήτρα ύψους 150.000.000 ευρώ προκειμένου να τον φέρει στο Μιλάνο, αλλά εν τέλει, χάρη και στην εξαιρετική σχέση που διατηρούσε ο ίδιος με τον πατέρα του Αργεντινού, Χόρχε Μέσι, ο 29χρονος -πλέον- επιθετικός έμεινε στους "μπλαουγκράνα".

Η αποκάλυψη του Λαπόρτα για Μέσι και Ίντερ

"Ήταν 2006, όταν η Ίντερ έκανε πρόταση για την απόκτησή του. Ήταν έτοιμοι να πληρώσουν τη ρήτρα ύψους 150.000.000 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, στη συνέχεια αποφασίσαμε να την αυξήσουμε στα 250.000.000 ευρώ. Όμως, ήμουν ήσυχος εξαιτίας της σχέσης που είχα με τον πατέρα του, Χόρχε.

Του είπα: "Πρέπει να καλύψουν τη ρήτρα γιατί εγώ δεν έχω διάθεση να τον πουλήσω. Είναι χαρούμενος εδώ και θα ζήσει ένδοξες στιγμές. Εκεί, θα κερδίσει μόνο οικονομικά. Όμως, το πεπρωμένο του υιού του είναι να γίνει ο σπουδαιότερος στην ιστορία και εδώ υπάρχει μία ομάδα (σ.σ. Μπαρτσελόνα), η οποία μπορεί να τον οδηγήσει σ' αυτό το σημείο. Θα το απολαύσει.

Είμαι θαυμαστής του Κρόιφ. Όμως, αυτά που κάνει ο Μέσι μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον μετατρέπουν στον καλύτερο στην ιστορία. Το είχε πει κι ο Γιόχαν αυτό. Το ποδόσφαιρο του Μέσι είναι όμορφο και αποτελεσματικό. Για εμένα, είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές στην ιστορία είναι οι Κρόιφ, Μαραντόνα και Μέσι. Ο Μέσι είναι ένα συνδυασμός του Μαραντόνα με τον Κρόιφ".

Photo Credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ