ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η απίστευτη μαθηματική ακρίβεια του Μέσι στην γκολάρα επί της Μπέτις!

Η απίστευτη μαθηματική ακρίβεια του Μέσι στην γκολάρα επί της Μπέτις!

Καταλανός φυσικός εξήγησε επιστημονικά ότι ο Λιονέλ Μέσι υπολόγισε με "χειρουργική" μαθηματική ακρίβεια την ταχύτητα και κλίση με την οποία χτύπησε την μπάλα για το 4-1 της Μπαρτσελόνα επί της Μπέτις. (VIDEO)

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε 4-1 την Μπέτις στη Σεβίλλη με τον Λιονέλ Μέσι να φθάνει στο χατ-τρικ και τον Λουίς Σουάρες να πετυχαίνει το άλλο γκολ.

Ένα (ακόμη) βράδυ που ο 31χρονος Αργεντινός έκανε συμπαίκτες και αντιπάλους να τραβήξουν τα μαλλιά τους για τις απίστευτες εμπνεύσεις του, ενώ οι οπαδοί των "βερδιμπλάνκος" φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και χειροκροτώντας τον, παρά τη συντριβή της ομάδας τους.

Τα τρία γκολ που πέτυχε ο "Λέο" ήταν το ένα καλύτερο από τα άλλα. Το καλύτερο, όμως, με διαφορά ήταν αυτό με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-4). Ο γκολκίπερ της Μπέτις, Πάου Λόπεθ, έμεινε εμβρόντητος, ενώ Ανδαλουσιάνος οπαδός μονολογούσε "Παναγιά μου" χωρίς να μπορεί να το πιστέψει.

Κι όμως το γκολ του Αργεντινού έχει επιστημονική εξήγησε. Ο Καταλανός φυσικός, Φρανσέσκ Σαβιέρ Άλβαρεθ, εξήγησε επιστημονικά ότι ο "pulga" έδωσε την τέλεια ταχύτητα και κλίση στην μπάλα, για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα.

Το περιθώριο - εύρος που είχε στη διάθεσή του ο Νοτιοαμερικανός ήταν ασφυκτικά μικρό. Όπως εξήγησε κι ο Άλβαρεθ, δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Μόνο αυτός για να μπει η μπάλα γκολ.

"Όταν ο Μέσι ακουμπά την μπάλα, τον χωρίζουν 18,6 μέτρα από το γκολ. Το περιθώριο ανάμεσα στην ταχύτητα και την κλίση για καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα είναι εξαιρετικά μικρό. Είναι από την ελάχιστη ταχύτητα των 17,4 μέτρα / δευτερόλεπτο για ν΄ακουμπήσει ο αντίπαλος γκολκίπερ την μπάλα μέχρι τα 17,9 μέτρα / δευτερόλεπτο για να περάσει η μπάλα ακριβώς κάτω από το δοκάρι και να μπει γκολ.

Το εύρος της ταχύτητας που έπρεπε να πάρει η μπάλα για καταλήξει στα δίχτυα - ούτε δηλαδή να περάσει πάνω από το δοκάρι και να φύγει άουτ, ούτε να την αποκρούσει ο Πάου Λόπεθ - είναι πολύ μικρό. Από 62,64 χλμ / ώρα μέχρι 64,44 χλμ / ώρα έπρεπε να είναι η ταχύτητα της μπάλα και ήταν μέσα σε αυτό το διάστημα.

Χωρίς υπερβολή έδωσε την τέλεια ταχύτητα, αλλά και την τέλεια κλίση. Η μπάλα διέγραψε παραβολή, όσον αφορά στο γεωμετρικό σχήμα της τροχιάς της. Κι εδώ ο Αργεντινός ήταν ακριβής. Το περιθώριο κλίσης ήταν από 25,5 μέχρι 26,8 μοίρες. Το εύρος ήταν δηλαδή μόνο 1,3 μοίρες και 0,5 μέτρα / δευτερόλεπτο. Και ήταν εύστοχος και στα δύο ανωτέρω διαστήματα Αυτό το γκολ θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο έτσι", εξηγεί ο Άλβαρεθ.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ