ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Εμπλοκή της μαφίας πίσω από τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Μπαρτσελόνα Β'

Εμπλοκή της μαφίας πίσω από τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Μπαρτσελόνα Β'

Όπως προκύπτει από ισπανικό δημοσίευμα, η μαφία βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της Μπαρτσελόνα Β'. Διαβάστε τις σχετικές λεπτομέρειες και τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του προέδρου της Ελντένσε.

Την Τρίτη (3/4) έγινε γνωστή η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα Β' -έστω και εν άγνοιά της- σε πιθανό στημένο παιχνίδι. Την Τετάρτη (4/4) οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του προπονητή της άμεσα εμπλεκόμενης ομάδας, Ελντένσε, και η " Confidencial" βγήκε μπροστά με περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν.

Χαρακτηριστικά, στο ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας αναφέρεται πως οι περισσότεροι από τους παίκτες που συμμετείχαν στο στήσιμο, συναντήθηκαν για πρώτη φορά τα περασμένα Χριστούγεννα, έπειτα από πρωτοβουλία του Νομπίλε Καπουάνι (εκπρόσωπος του ιταλικού ομίλου που πρόσφατα επένδυσε στην Ελντένσε), ο οποίος λειτούργησε ως σύνδεσμος μεταξύ της πλευράς των παικτών και της μαφίας Καλάμπριαν, γνωστή ως "Ndrangheta". Η τελευταία "ειδικεύεται" στον παράνομο στοιχηματισμό.

Ο πρόεδρος της Ελντένσε, Νταβίντ Αγκιλάρ, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Οι παίκτες έχουν εξομολογηθεί σε εμάς ότι ο στοιχηματισμός συνέβαινε επί εβδομάδες! Ως φαίνεται, είχαν ήδη στοιχηματίσει ότι η ομάδα θα έτρωγε τέσσερα ή περισσότερα γκολ απέναντι στην Κορνεγιά τρεις μέρες πριν, αλλά έχασαν μόνο με 3-1 και έχασαν πολλά χρήματα".

"Υπήρχε ένας τεράστιος χαμός στα αποδυτήρια, επειδή ήταν πολύ εκνευρισμένοι. Αυτό που καταλαβαίνουμε, είναι ότι στόχευαν σε ένα πιο 'σκανδαλώδες' αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ώστε να ανακτήσουν όλα τα χρήματα. Η ομάδα έπρεπε να τελειώσει με ένα 8-0 στο ημίχρονο. Και αυτό ακριβώς συνέβη. Όταν το πρώτο μέρος είχε τελειώσει, εγώ προειδοποίησα άμεσα ότι κάτι είχε συμβεί. Είναι ντροπή”.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη λειτουργία τέτοιων οργανώσεων: “Η μαφία συνήθως στοιχηματίζει όταν το παιχνίδι έχει ξεκινήσει. Αν γίνει αποδεκτό, κάνουν σήμα για να ειδοποιήσουν τους συνεργούς που έχουν μέσα στο γήπεδο. Σε αυτήν την περίπτωση, τα γκολ δεν άρχισαν να μπαίνουν μέχρι το 8ο λεπτό".

"Προφανώς, εκείνη τη στιγμή ήξεραν ότι το στοίχημα είχε γίνει αποδεκτό και έκαναν κάποια κίνηση από έξω για να ειδοποιήσουν ότι ήταν απαραίτητο να αρχίσουν να αφήνουν την Μπαρτσελόνα να σκοράρει. Αντίθετα με αυτό που νομίζει ο κόσμος, δεν είναι απαραίτητο όλος ο 'εξοπλισμός' να πουληθεί σε ένα ματς για το αποτέλεσμα. Είναι αρκετό να υπάρχουν τρεις ή τέσσερις παίκτες οι οποίοι δεν βάζουν το πόδι τους ή απλώς χάνουν μπάλες σε σημαντικά σημεία στο γήπεδο”.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ