ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Διαψεύδει για Αμπιντάλ η Μπαρτσελόνα

El ex jugador del Barcelona, Eric Abidal, izquierda, posa con el director de la firma Relevent Sport, Charlie Stillitano, en una conferencia de prensa para anunciar la edición de 2015 del torneo International Champions Cup el 28 de abril de 2015, en Nueva York. (Jonathan Fickies/AP Images for Relevent Sports)
Αμπιντάλ JONATHAN FICKIES/AP IMAGES FOR RELEVENT SPORTS

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε οποιαδήποτε παρατυπία σχετικά με το συκώτι που μεταμοσχεύθηκε στον Ερίκ Αμπιντάλ.

Ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη (4/7) ήθελαν τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, να παραδέχεται ότι αγόρασε παράνομα το συκώτι που χρησιμοποιήθηκε στην επέμβαση του Ερίκ Αμπιντάλ.

Λίγες ώρες μετά οι "μπλαουγκράνα" εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία διέψευσαν κατηγορηματικά τα σενάρια. Σε αυτή ανέφεραν: "Η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία, όπως έκανε και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι της κλινικής της Μπαρτσελόνα, σχετικά με τη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο νυν τεχνικός διευθυντής, Ερίκ Αμπιντάλ.

Η πληροφορία που διοχετεύτηκε παραλείπει ένα σημαντικό γεγονός, όπως η αρχειοθέτηση από ένα δικαστήριο της Βαρκελώνης με ημερομηνία 18 Μαΐου 2018, γεγονός που βλάπτει την εντιμότητα του Αμπιντάλ και όλων των οργανισμών μεταμοσχεύσεων, της Μπαρτσελόνα και του Σάντρο Ροσέλ.

Η ομάδα λυπάται βαθύτατα για την έλλειψη αυστηρότητας στη δημοσίευση των σχετικών πληροφοριών σχετικά με ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει τη στήριξή της στον Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του για να συμβάλει στην βελτίωση της ζωής των παιδιών και των νέων που υποβάλλονται σε παρόμοιες ιατρικές θεραπείες".

Jonathan Fickies/AP Images for Relevent Sports

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ