ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δέλλας: "Ο Μέσι για την ομάδα, ο Κριστιάνο για τον εαυτό του"

Δέλλας: "Ο Μέσι για την ομάδα, ο Κριστιάνο για τον εαυτό του"

Ο τεχνικός της ΑΕΚ κι επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα, Τραϊανός Δέλλας, ξεκαθάρισε στην ιστοσελίδα της Λέσχης ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι είναι ανώτερος του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα blaugrana.gr ο Τραϊανός Δέλλας, τεχνικός της ΑΕΚ κι επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα, χαρακτήρισε ως καλύτερο προπονητή στον κόσμο τον Πεπ Γουαρδιόλα, ξεχώρισε τον Λιονέλ Μέσι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και στάθηκε στην παρουσία του Σέρχιο Μπουσκέτς, όσον αφορά στο παιχνίδι των "μπλαουγκράνα".

Ένας Κολοσσός με κιτρινόμαυρη καρδιά (ελέω ΑΕΚ), αλλά με μεγάλη αγάπη για τα "Μπλαουγκράνα" (ελέω Μπάρτσα). Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της «Ένωσης» στα Σπάτα, τίμησε με πλακέτα και συνομίλησε με τον μεγάλο Τραϊάνό Δέλλα, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον Τσάβι και τον Σέρχιο Μπουσκέτς, μεταξύ άλλων. «Τράι» και ΑΕΚ, σας ευχαριστούμε για την ξεχωριστή εμπειρία!

Ο Δέλλας, εκ των ηρώων της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, συνομίλησε για περίπου μια ώρα με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μπαρτσελόνα, της οποία έγινε (και αυτός) επίτιμο μέλος. Η Μπάρτσα, άλλωστε, είναι η αγαπημένη του ομάδα εκτός συνόρων.

"Είμαι Μπαρτσελόνα και την παρακολουθώ συνεχώς", είπε ο 39χρονος τεχνικός της ΑΕΚ στον πρόεδρο και ιδρυτή της Λέσχης, Γιάννη Κελλή, στον αντιπρόεδρο Θοδωρή Κανακίδη, το μέλος του ΔΣ, Μάρκο Κατριτζιδάκη και το μέλος Μένανδρο Μεριγκούνη.

Δέλλας: "Ο Μέσι για την ομάδα, ο Κριστιάνο για τον εαυτό του"

Ο Δέλλας αναφέρθηκε εκτενώς στην φιλική του σχέση με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος τιμήθηκε από την Πανελλήνια Λέσχη, κατά την επίσκεψη της Μπάγερν Μονάχου στην Ελλάδα, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το βράδυ του αγώνα, ο "Τράι" βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της πρωταθλήτριας Γερμανίας, όπου έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον παλιό του συμπαίκτη στην Ρόμα και καλό του φίλο. Κάθισαν και ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί, μιλώντας με τις ώρες για ποδόσφαιρο.

"Είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και η Μπάρτσα που δημιούργησε, αυτή που κατέκτησε το τρεμπλ το 2009, η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών", υποστήριξε ο «Τράι», ο οποίος εξήγησε γιατί θαυμάζει τον νυν τεχνικό της Μπάγερν και «θρύλο» της Μπάρτσα.

"Έχει μια δική του φιλοσοφία, έναν δικό του τρόπο σκέψης. Είναι μεγάλη μαγκιά ότι μπορεί να την μεταδίδει στους παίκτες και αυτοί να την αφομοιώνουν. Υπάρχουν προπονητές που είναι πολύ καλοί στην θεωρία, αλλά ο Πεπ έχει το χάρισμα να μεταδίδει αυτά που θέλει στους ποδοσφαιριστές" συνέχισε ο Δέλλας, ο οποίος αποκάλυψε τι του είπε ο Πεπ για την εποχή που η Μπάρτσα μεσουρανούσε.

Δέλλας: "Ο Μέσι για την ομάδα, ο Κριστιάνο για τον εαυτό του"

"Μου εξήγησε ότι οι παίκτες διψούσαν για δουλειά, δεν παραπονούνταν ποτέ, ήθελαν και άλλη προπόνηση και πολλοί έμεναν μετά το τέλος για να συνεχίσουν να δουλεύουν. Αυτό κάνει την διαφορά ώστε μια σπουδαία ομάδα να γίνει μεγάλη", είπε σχετικά, εξηγώντας γιατί δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

"Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για τον καφέ, τα μπουζούκια, τις γυναίκες και το συμβόλαιο. Αυτό κάνει την διαφορά μεταξύ των παικτών" ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ΑΕΚ, ο οποίος έχει 4 μεγάλες αδυναμίες στην Μπάρτσα: Τον Τσάβι, τον Σέρχιο Μπουσκέτς, τον Ινιέστα και βεβαίως, τον Λιονέλ Μέσι.

"Ο Τσάβι ήταν πολύ σπουδαίο κομμάτι της Μπάρτσα. Μαέστρος, ότι καλύτερο έχει βγει στην θέση του τα τελευταία χρόνια, όπως και ο Αντρές Ινιέστα. Με τον Μέσι έφτιαξαν μια μαγική τριάδα, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που κάνανε» είπε αρχικά, αποκαλύπτοντας σχετική ατάκα του Πεπ για την «Αγία Τριάδα» της Μπάρσα: «Και που να δεις τι κάνανε στις προπονήσεις!".

Για τον "Μπούσι", ο "Τράι" στάζει μέλι: "Ο άνθρωπος δεν είναι απλώς παίκτης, είναι ηλέκτρονικός εγκέφαλος. Τον θαυμάζω απεριόριστα, θεωρώ ότι ο κορμός της Μπάρτσα πρέπει να χτίζεται γύρω από αυτόν τον παίκτη. Εντάξει, ο Μέσι είναι ο κορυφαίος, αλλά ο Μπουσκέτς είναι σημαντικότατο κεφάλαιο".

Για τον Λέο, τέλος, επισήμανε πως "είναι ο καλύτερος στον κόσμο και ίσως από τους κορυφαίους όλων των εποχών", ενώ δεν μπαίνει καν σε διαδικασία σύγκρισης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Ο Κριστιάνο είναι μεγάλος παίκτης, αλλά ούτε καν πλησιάζει τον Μέσι. Δεν έχει την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Ο ένας παίζει για την ομάδα, ο άλλος για τον εαυτό του και είναι κρίμα, γιατί αν ήταν πιο ομαδικός, θα είχε περισσότερα τρόπαια, περισσότερες ομαδικές επιτυχίες» είπε χαρακτηριστικά για τους δύο σταρ ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός, επισημαίνοντας πως «η αγωνιστική συμπεριφορά του Μέσι έχει να κάνει και με το πώς μεγάλωσε, αυτά που του δίδαξε η Μπάρτσα, η οποία είναι σχολείο".

Ο Δέλλας εξήρε την δουλειά του Λουίς Ενρίκε στην ομάδα ( "με την ίδια φιλοσοφία, αλλά με περισσότερες δυσκολίες, ήταν μεγάλο το επίτευγμά του"), δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ( "είναι πολύ νωρίς, πρέπει να δούμε τα σταυρώματα") και, παρ’ ότι ευχήθηκε η Μπάρσα να κάνει το ριπίτ, το χαρακτήρισε "πολύ δύσκολο".

Ο "Τράι" εξήγησε ότι πολλές ομάδες προσπαθούν να αφομοιώσουν το παιχνίδι της Μπάρτσα, αλλά διευκρίνισε ότι «πρέπει να έχεις τους κατάλληλους παίκτες για να το κάνεις. Αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, προσαρμόζεσαι σε αυτά που έχεις, αλλά και στο πρωτάθλημα που μετέχεις».

Για την δουλειά του στην ΑΕΚ, για την οποία είπε πως έχει πολλά κοινά με την Μπάρτσα ( "είναι ομάδα της προσφυγιάς, που έχει δώσει τους δικούς της αγώνες"), επισήμανε πως "νιώθω ότι ως ποδοσφαιριστής πρόσφερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλω ως προπονητής να βάλω ένα λιθαράκι. Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ, την αγαπάω, είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου. Έχω όρεξη για πολλή δουλειά. Το που θα φτάσουμε, δεν το ξέρει κανείς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα όπου δεν κερδίζει ο καλύτερος, αν και σε βάθος χρόνου, γενικά ανταμείβεται αυτός που δουλεύει σκληρά".

Ο Δέλλας, ο οποίος χαρακτήρισε "δάσκαλο" τον Φερνάντο Σάντος, εμφανίστηκε απογοητευμένος με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και θεωρεί απόλυτα λογικό το ότι υπάρχουν τόσοι φίλοι ξένων ομάδων στην Ελλάδα, αφού "το ποδόσφαιρο μας έχει πάρει την κάτω βόλτα από αυτούς που το διοικούν".

"Πιστεύαμε ότι με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το ποδόσφαιρο μας θα ανέβαινε πολλά σκαλιά, αλλά πολλοί παράγοντες το έφεραν πολύ πίσω" συμπλήρωσε, καταλήγοντας με την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία: "Τα μεγάλα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο και καθρέφτης είναι πάντα οι προπονήσεις".

πηγή: Blaugrana.gr

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ