ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ο Λουίς Ενρίκε αποχωρεί το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα και βρίσκεται σε αναζήτηση του διαδόχου του. Διαβάστε ποιοι είναι οι υποψήφιοι και ψηφίστε στο Poll του Sport24.gr για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για να τον αντικαταστήσει.

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη συνεργασία του Λουίς Ενρίκε με την Μπαρτσελόνα το προσεχές καλοκαίρι. Ο Ισπανός προπονητής ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα και πλέον οι Καταλανοί αναζητούν τον διάδοχό του. Ήδη βγαίνουν αρκετά ονόματα στη φόρα και κάποια εξ αυτών ξεχωρίζουν. Η κάθε περίπτωση έχει τα συν και τα πλην της και αυτοί θα χρειαστεί να ζυγίσουν οι διοικούντες τον σύλλογο.

Το Sport24.gr καταγράφει επτά ξεχωριστές περιπτώσεις και ζητά από το αναγνωστικό του κοινό να ψηφίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει έναν από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς πάγκους ομάδας στον πλανήτη. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο άλλοτε (δις) προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ερνέστο Βαλβέρδε.

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ: Ο ΒΑΣΚΟΣ

Αρκετοί δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τον γνωστό μας Ερνέστο ως εκ των φαβορί. Ποδοσφαιρικό στιλ κοντινό στις αρχές της Μπαρτσελόνα, χαμηλό προφίλ ταιριαστό με τις επιταγές του συλλόγου. Εργατικός, πάντα πρόθυμος να δουλέψει με ο,τι έχει, αλλά χωρίς παρελθόν πρωταθλητισμού (πλην Ολυμπιακού).

ΧΟΡΧΕ ΣΑΜΠΑΟΛΙ: Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ

Ο προπονητής της Σεβίλλης είναι φαβορί για πολλούς λόγους. Το ποδόσφαιρό του είναι απολύτως συμβατό με τις αρχές της Μπαρτσελόνα, ενώ μέντορας του ήταν ο Μπιέλσα, ο άνθρωπος δηλαδή που επηρέασε τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Σαμπαόλι είναι Αργεντινός, ο,τι κι αν σημαίνει αυτό για την "έγκριση" του Μέσι, και ήταν ο προπονητής της Χιλής που πήρε το Κόπα Αμέρικα του 2015.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ ΠΟΤΣΕΤΙΝΟ: Ο "ΓΕΙΤΟΝΑΣ"

Έτερος Αργεντινός στη λίστα. Αγαπημένο παιδί του Μπιέλσα, με ποδόσφαιρο που ενθουσιάζει στην Τότεναμ. Υπήρξε και παίκτης και προπονητής της Εσπανιόλ, κάτι που για κάποιους στην Μπαρτσελόνα μπορεί να σημαίνει πως ξέρει τον σύλλογο και την πόλη και για κάποιους άλλος να αποτελεί τροχοπέδη.

ΛΟΡΑΝ ΜΠΛΑΝ: Ο "ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ"

Ο Γάλλος είναι ελεύθερος και έχει περάσει κι αυτός απ'την Μπαρτσελόνα, έστω κι αν αρκετοί λησμονούν εκείνο το ετήσιο πέρασμά του. Έκανε πρωταθλητισμό στην Παρί, αλλά έχει κοουτσάρει μόνο δύο συλλόγους και αυτούς μόνο εντός Γαλλίας.

ΦΡΑΝΚ ΝΤΕ ΜΠΟΥΡ: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Έτερος ελεύθερος, αφού απολύθηκε απ'την Ίντερ μετά από μόλις 14 παιχνίδια. Ολλανδός, πρώην παίκτης της Μπάρτσα, πήρε τέσσερα πρωταθλήματα ως προπονητής στις πρώτες τέσσερις σεζόν του στον Άγιαξ. Ίσως η Μπαρτσελόνα επιστρέψει σε Ολλανδική λύση, με τον Ντε Μπουρ να μην έχει κοουτσάρει ποτέ στην Ισπανία και να έχει καθίσει μόνο σε δύο πάγκους συλλόγων.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΚΟΥΜΑΝ: Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Ως παίκτης της Μπαρτσελόνα πέτυχε το γκολ που της έδωσε το πρώτο της Champions League, ενώ χει ήδη καθίσει στον πάγκο της Μπάρτσα για δύο σεζόν, ως βοηθός του Φαν Χάαλ. Πολύ πιο έμπειρος απ'τον Ντε Μπουρ, έχει ήδη δουλέψει σε Ολλανδία και Πορτογαλία, πάει καλά στην Αγγλία, αλλά είχε αποτυχημένο πέρασμα απ'τη Βαλένθια.

ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΟΥΝΘΟΥΕ: Ο ΒΟΗΘΟΣ

Ποιος είναι αυτός; Ο 49χρονος βοηθός του Ενρίκε. Είναι στο πλευρό του Ενρίκε από τότε που ο τελευταίος ήταν στη Θέλτα, ενώ ως παίκτης (τερματοφύλακας ήταν) έχει περάσει δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα χωρίς να καταφέρει να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας. Μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά σύλλογοι σαν την Μπαρτσελόνα πάντα κοιτούν μια τέτοια εναλλακτική λύση.

Δείτε τις αποδόσεις του Stoiximan.gr για την διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ