ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αρχίζουν να βλέπουν τον πραγματικό Νεϊμάρ

Αρχίζουν να βλέπουν τον πραγματικό Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ εμφανίσθηκε ιδιαιτέρως χαρούμενος από την απόδοσή του στην άνετη επικράτηση της Μπαρτσελόνα επί της Σελτίκ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε ποιο είναι το μοναδικό επίτευγμα του Βραζιλιάνου και ποιο ιστορικό ρεκόρ πέτυχε η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο.

Ο σούπερ σταρ των Καταλανών, απόντος του τραυματία Λιονέλ Μέσι, πέτυχε τα πρώτα του τέρματα στο Τσάμπιονς Λιγκ σημειώνοντας μάλιστα χατ-τρικ στην επιβλητική νίκη επί της Σέλτικ στο Καμπ Νου.

Το πρώτο γκολ το έβαλε στο 44ο λεπτό και προσέθεσε άλλα δύο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ολοκληρώνοντας μια μεστή εμφάνιση, την καλύτερη μέχρι τώρα με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα".

Η νίκη αυτή εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου στο συγκρότημα του Τάτα Μαρτίνο που ανταπεξήλθε και με το παραπάνω στις έντονες πιέσεις και την κριτική μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα από Άγιαξ και Μπιλμπάο αντίστοιχα. Είχε μεσολαβλησει και μια νίκη βέβαιως, αυτή στον παρασκευιάτικο αγώνα κυπέλλου, η οποία όμως επετεύχθη απέναντι στην αδύναμη Καρταχένα της τρίτης κατηγορίας.

Στη Βαρκελώνη τώρα ευελπιστούν ότι ο Βραζιλιάνος θα αρχίσει να ξεδιπλώνει περισσότερες πτυχές του ταλέντου του και να σκοράρει περισσότερα τέρματα αφού στην Πριμέρα Ντιβισιόν έχει σημειώσει 4 γκολ σε 13 εμφανίσεις. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο 21χρονος άσσος, παρότι δεν σκοράρει κατά ριπάς, συμβάλλει τα μέγιστα στην επιθετική ανάπτυξη της Μπαρτσελόνα, με χαρακτηριστικές τις 12 ασίστ που έχει δώσει στους συμπαίκτες του σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Στο παιχνίδι με τους Σκωτσέζους, μάλιστα, ων πιο απελευθερωμένος επιδόθηκε σε περισσότερες ατόμικες ενέργειες και θύμισε στους επικριτές του τον λόγο που οι πρωταθλητές Ισπανίας δαπάνησαν 57 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Ο ίδιος ήταν χαρούμενος από την εμφάνισή του, ενώ δεν ξεχώρισε κάποιον από τους πιθανούς αντιπάλους στη φάση των 16.

" Χρειαζόμουν ένα ματς σαν κι αυτό. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Θα κρατήσω την μπάλα του αγώνα, ώστε να μου την υπογράψουν οι συμπαίκτες μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέτυχα χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι παίξαμε πραγματικά καλά. Όσον αφορά στην επόμενη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε δεν έχω καμία προτίμηση. Πρέπει να σεβαστούμε όποια όμαδα και να βγάλει η κληρωτίδα.", δήλωσε ο Βραζιλιάνος φορ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι ο Νεϊμάρ είναι ο πέμπτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που πετυχαίνει χατ-τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά τους Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Ετό και Μέσι, αλλά είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει καταφέρει να σημειώσει τρία τέρματα σε έναν αγώνα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ξεπέρασε τα 1000 γκολ σε διεθνείς διοργανώσεις η Μπαρτσελόνα

Ο Ζεράρ Πικέ είχε την τιμή να είναι ο σκόρερ του χιλιοστού τέρματος της Μπαρτσελόνα σε διεθνές επίπεδο. Ο Ισπανός διεθνής έγινε, έτσι, ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ στη ιστορία του συλλόγου, ενώ με το τελικό 6-1 ο αριθμός των γκολ των Καταλανών έφθασε στα 1005. Επόμενος στόχος είναι τα 500 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ με επτά τέρματα να υπολείπονται.

Ακολουθεί αναλυτική λίστα των 1005 τερμάτων των "μπλαουγκράνα" σε όλες τις διοργανώσεις εκτός Ισπανίας:

Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ 493
Κύπελλο Κυπελλούχων 178
Κύπελλο UEFA 149
Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων 143
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 17
Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ 12
Λατινικό Κύπελλο 12
Διηπειρωτικό Κύπελλο 1
TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ