ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Από την Μπαρτσελόνα στη Γευγελή και τους πρόσφυγες

Ο γιος του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Μπόμπαν Μπαμπούνσκι, θα βρεθεί από τις 22 έως τις 26 Δεκέμβρη στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων για να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Ο Νταβίντ Μπαμπούνσκι γιος του παλαίμαχου πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Μπόμπαν, θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων αφήνοντας τη Βαρκελώνη για τη Γευγελή, ευρισκόμενος κοντά στους καυταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας και Σκοπίων.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα Β' θα βρεθεί κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων (22-26/12) στην πατρίδα του, Σκόπια, μαζί με τον αδερφό του Ντοριάν και τέσσερις φίλους και συγκεκριμένα στη Γευγελή. Στη μικρή αυτή πόλη των 15.000 κατοίκων βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες -70% των οποίων σύμφωνα με τον ΟΗΕ ορμώμενοι εκ Συρίας - επιβιώνοντας σε δύσκολες συνθήκες.

Ο Νταβίντ Μπαμπούνσκι σε συνεννόηση με πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις θα βρεθεί στους καταυλισμούς των προσφύγων για να δει από κοντά τις συνθήκες ζωής και να τους προσφέρει βοήθεια. Φαγητό και νερό κυρίως, σημαντικές ποσότητες των οποίων θα αγοράσει ο ίδιος ο διεθνής Σκοπιανός ποδοσφαιριστής μέσω της Skyself.

O Νταβίντ, ο Ντοριάν και οι υπόλοιποι φίλοι του θα προσπαθήσουν να ανακουφίσουν τον πόνο των προσφύγων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών οργανώνοντας παιχνίδια ποδοσφαίρου αλλά και προσφέροντας άλλα δώρα στους μικρούς πρόσφυγες.

Ο Νταβίντ Μπαμπούνσκι γεννήθηκε την 1η ημέρα του Μαρτίου του 1994 στα Σκόπια και είναι γιος του Μπόμπαν ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 1998-1999.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ