ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αντσελότι: "Αυτή ήταν η τακτική μου για να σταματήσω τον Μέσι"

Αντσελότι: "Αυτή ήταν η τακτική μου για να σταματήσω τον Μέσι"

Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ κι επόμενος της Μπάγερν Μονάχου, Κάρλο Αντσελότι, εξήγησε την τακτική μέθοδό του, προκειμένου να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι.

Ο "πονοκέφαλος" κάθε προπονητή είναι πώς θα σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. Αυτός ήταν και του Ιταλού πρώην τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου από την επόμενη σεζόν, Κάρλο Αντσελότι.

Ο Αντσελότι ανέλυσε στη στήλη, την οποία διαθέτει στην κινεζική εφημερίδα "Sina Sports", τις τακτικές του μεθόδους για να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. Και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα. Ότι ο Αργεντινός άσος είναι ανεξέλεγκτος, ανεξαρτήτων προπονητή και τακτικής.

"Μπορώ να δώσεις μερικές κατευθύνσεις, ως προπονητής. Το μαρκάρισμα 1 εναντίον 1 μαζί του είναι πολύ περίπλοκο. Αυτός που τον μαρκάρει, θα πρέπει να έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Ο καλύτερος τρόπος να περιορίσεις τον Μέσι, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από όλη την ομάδα, μειώνοντας τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και αποφεύγοντας την επαφή του με την μπάλα.

Είναι σημαντικό, να βάλεις έναν υψηλό αριθμό ποδοσφαιριστών σε αυτή τη ζώνη (μεσαία γραμμή), για να καταστρέψεις τη μεσαία γραμμή της Μπάρτσα, να τους εμποδίσεις να παίξουν το ποδόσφαιρό τους, με ελευθερία.

Αυτό, επίσης, μειώνει τις επιλογές του Μέσι και την πιθανότητα να φθάσει στην μπάλα, επιπλέον τον απομακρύνει από τις θέσεις, από τις οποίες μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Αντσελότι: "Αυτή ήταν η τακτική μου για να σταματήσω τον Μέσι"

Η ομάδα πρέπει να είναι ενωμένη, συγκεντρωμένη και να μην κάνει κανένα λάθος. Ξέρουμε ότι κάνει χώρο από τα άκρα για να φθάσει στο κέντρο, οι μέσοι πρέπει να πιέσουν για να παρέμβουν και να προσπαθήσουν να τον σταματήσουν κοντά στην πλάγια γραμμή, γιατί όταν πλησιάζει στα όρια της περιοχής, είναι άνετος να σουτάρει με το αριστερό του.

Έχοντας κάνει όλα αυτά, μπορείς να βρεθείς αντιμέτωπος με άλλο πρόβλημα. Η Μπαρτσελόνα, έχει περισσότερα όπλα. Εάν επικεντρώσεις όλη την προσοχή σου στον Μέσι και όλη την άμυνά σου σε αυτόν, ο κίνδυνος μπορεί να προέλθει από άλλους παίκτες. Όπως είπα η προσπάθεια όλης της ομάδας είναι ζωτική, όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο Μέσι είναι στο 100%, από άποψη φυσικής κατάστασης, το να προσπαθήσεις να τον σταματήσεις είναι αδύνατον, δεν εξαρτάται από τον προπονητή, δεν εξαρτάται από την στρατηγική, την αμυντική τακτική. Δεν υπάρχει τρόπος να τον ελέγξεις".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ