ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ανακοίνωσε Παουλίνιο η Guangzhou Evergrande

FC Barcelona's Paulinho Bezerra celebratesafter scoring against Athletic Bilbao during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and FC Barcelona, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Saturday, Oct. 28, 2017. FC Barcelona won the match 2-0. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Παουλίνιο AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Guangzhou Evergrande ανακοίνωσε την απόκτηση του Παουλίνιο ως δανεικό για ένα χρόνο από τη Μπαρτσελόνα. Σχεδόν διπλάσιες οι ετήσιες αποδοχές του Βραζιλιάνου συγκριτικά με τη "Μπάρτσα".

Παίκτης της Guangzhou Evergrande είναι ξανά ο Παουλίνιο. Ύστερα από ένα χρόνο ο διεθνής Βραζιλιάνος επέστρεψε στην ομάδα της Κίνας, η οποία τον απέκτησε ως δανεικό από τη Μπαρτσελόνα. Ο 30χρονος μέσος, που προ ημερών συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Βραζιλίας, θα αμείβεται με 15 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη Μπαρτσελόνα έπαιρνε 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ πριν πάει στους Καταλανούς λάμβανε 10 εκατ. ευρώ στην Guangzhou. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε 49 συμμετοχές στη Μπαρτσελόνα (34 στη La Liga, εννέα στο Champions League και έξι στο Copa del Rey).

Παλαιότερα αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Τότεναμ (η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη και Κορίνθιας. Με την εθνική Βραζιλίας έχει αγωνιστεί 55 φορές και έχει σημειώσει 13 γκολ.

Με την Guangzhou έπαιξε σε 84 ματς από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017, με 22 γκολ και 5 ασίστ. Το συμβόλαιο του Παουλίνιο στη Μπαρτσελόνα είναι μέχρι το 2021.

Η Μπαρτσελόνα τον είχε αποκτήσει από την Guangzhou αντί 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Mundo Deportivo", η κινεζική ομάδα είναι υποχρεωμένη να αγοράσει τον Βραζιλιάνο το καλοκαίρι του 2019 για 50.000.000 ευρώ.

AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ